Petak, 12. septembar 1997.

NOVA DEMOKRATIJA O BUDUCOJ "VLADI NARODNOG JEDINSTVA"

Nema mesta za radikale

Beograd. - Izbori su ozbiljan posao, pravi ispit za politicke partije i sve nas na kojima se proverava volja biraca i rejting stranaka. Smatramo da je demokratija u Srbiji veoma mnogo napredovala, jer su uslovi za ove izbore bolji od prethodnih - rekao je potpredsednik Nove demokratije Radivoje Lazarevic na jucerasnjoj konferenciji za novinare.

Ova stranka se, kako je rekao, zalaze za harmoniju i toleranciju medju strankama. Lazarevic je uveren da Nova demokratija moze i hoce da saradjuje sa svim gradjanskim i demokratskim strankama. U ove stranke ne spada, kako kaze, Srpska radikalna stranka, koja, po njemu, nije ni demokratska ni gradjanska, a i njen lider je neodgovoran u svojim izjavama. Zato Nova dermokratija nije za to da SRS participira u vladi narodnog jedinstva, koja ce, ako se novodemokrate budu pitale, biti formirana nakon izbora. "Inace, posto prolazimo kroz veoma buran period, pozeljno je da svaka gradjanska i demokratska stranka, bude ukljucena u rad vlade", tvrdi Lazarevic.

Lazarevic nije hteo da komentarise odluku Saveznog ustavnog suda o kandidaturi Momira Bulatovica za predsednika Crne Gore - posto "nije dobro da stranke komentarisu njegov rad, ali je preporucljivo, da stranke postuju ustavnost i zakonistost". Nova demokratija nema svog favorita u Republici Srpskoj. Lazarevic kaze da je najbolji put za resavanje problema - odrzavanje izbora.

Lazarevic veruje da ce Nova demokratija u buducem sastavu parlamenta imati vise poslanika nego sto je imala u prethodnom. A koliko ce imati, za sada, nije spreman da odgovori.

B. C.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /