Petak, 12. septembar 1997.

SRPSKA RADIKALNA STRANKA

Amerika zeli bojkot lokalnih izbora u RS

Republika Srpska u smrtnoj opasnosti dok se Biljana Plavsic ne ukloni sa politicke scene, izjavio Vojislav Seselj.

Beograd. - Srpska radikalna stranka se dogovorila sa Srpskom demokratskom strankom da se ne bojkotuju lokalni izbori u Republici Srpskoj, jer Amerika jedva ceka bojkot patriotskih stranaka, kako bi rezultate prikazala kao pobedu izdajnickih snaga koje predvodi Biljana Plavsic - rekao je Vojislav Seselj, predsednik SRS, na jucerasnjoj konferenciji za novinare.

Seselj je dodao da je "RS u smrtnoj opasnosti dok se Biljana Plavsic ne ukloni sa politicke scene" i podsetio da je "srpska istorija puna raznih primera eliminisanja izdajnika iz politickog zivota". Lider SRS nazvao je neistinitim novinske vesti o sprecavanju aktivista te stranke da iz Srbije odu u Republiku Srpsku i dodao da su u desavanjima u RS ucestvovali samo lokalni aktivisti stranke.

Odluke Saveznog ustavnog suda koje se odnose na predsednicku kandidaturu Momira Bulatovica, Seselj je nazvao dubioznim. Prema njegovim recima, Sud bi morao da prizna da savezna registracija predstavlja visi stepen od republicke i odbaci mogucnost da jedna stranka predlozi vise predsednickih kandidata. Lider radikala je najavio ostavku Vesne Zobenice, predstavnice te stranke u Nadzornom odboru za pracenje izbora na mesto u tom odboru. Razlog ostavke je, prema njegovim recima, "izostanak sustinskog odgovora" na primedbe radikala povodom neravnopravnosti predstavljanja predsednickih kandidata u programima TV Novi Sad i TV Pristina.

Komentarisuci saopstenje Nadzornog odbora kojim se poziv na bojkot izbora naziva nezakonitim, Seselj je rekao da stranke imaju pravo na antiizbornu kampanju i precizirao da se radikali protive jedino nasilju u politici.

V. D.

"Tijanic prvi krenuo sa nemoralnim novinarstvom"

U svom redovnom osvrtu na "pisanje zute stampe" u koju je juce, pored naseg lista, "Dnevnog Telegrafa", "Blica" i "Demokratije", ubrojao i "Vecernje novosti", Vojislav Seselj je pomenuo i slucaj montiranog porno-spota u kome je zloupotrebljen lik Aleksandra Tijanica, bivseg ministra informisanja. "Ono sto se desilo Tijanicu, samo je krajnja konsekvenca laznog novinarstva. Ima tu i pravde, jer je upravo on prvi krenuo sa nemoralnim novinarstvom", istakao je Seselj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /