Utorak, 16. septembar 1997.

STRAJK SAMOSTALNOG SINDIKATA GSP BEOGRAD

Glavni grad u saobracajnom kolapsu

Juce pre podne saobracalo samo 409 autobusa i trolejbusa, koji su u popodnevnim casovima povuceni sa ulica da bi se sacuvali od unistavanja. Djindjic: Akciju Samostalnog sindikata organizovali SPS i JUL

Tramvaji ostali u deopu:
Pogon GSP "Sava" u Novom Beogradu

Beograd. - Samostalni sindikat zaposlenih u stambeno-komunalnim delatnostima juce je organizovao generalni strajk u Gradskom saobracajnom preduzecu Beograd i Gradskoj cistoci. Strajkaci su blokirali pogone "Kosmaj", "Zemun" i tramvajski depo "Sava" u Novom Beogradu. Ulicama je saobracalo 409 autobusa i trolejbusa. Prema nezvanicnim informacijama u strajk je stupilo oko stotiak zaposlenih u tim javno komunalnim preduzecima. Malobrojni "pobunjenici" su, prema recima gradonacelnika Zorana Djindjica, sprecili ostale zaposlene da obavljaju svoj posao.

Juce u 10 casova trebalo je da se sastanu predstavnici Skupstine grada i Samostalnog sindikata, ali sastanak je iz nepoznatih razloga odlozen za danas. Dok se ne postigne dogovor oko zahteva strajkaca koji se odnose na povecanje cene rada i skidanje hipoteke za saobracajni pogon "Kosmaj", u gradu ce i dalje vladati kolaps.

Odlukom Upravnog odbora Gradskog saobracajnog preduzeca u jucerasnjim popodnevnim casovima sa ulica Beograda povucena su sva vozila da bi se sacuvala i zastitila od ostecenja. Nadlezni u GSP najavili su da ce danas pokusati obezbediti 665 vozila na ulicama grada, kako bi se obezbedio minimum radnog procesa. Taksisti su bili "okupirani" poslom. U popodnevnim casovima skoro da nije bilo moguce doci do slobodnog taksi vozila.

Gradonacelnik Beograda okarakterisao je ovu akciju Samostalnog sindikata kao diverziju organizovanu od strane SPS-JUL.

T. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /