Utorak, 16. septembar 1997.

PRVOJ SEDNICI SVK PRISUSTVOVALI GENERAL SINSEKI I KLAJN

Vojni komitet BiH u punom sastavu

Sarajevo, FoNet. - Clanovi Stalnog vojnog komiteta na prvoj sednici odrzanoj juce u Sarajevu, kojoj su prisustvovali i pomocnik visokog predstavnika za BiH Zak Klajn i komandant NATO-a general Erik Sinseki, sacinili su plan za vreme i mesto odrzavanja narednih sastanaka, javlja Srna.

Izrazavajuci zadovoljstvo zbog usaglasenih stavova, clan Predsednistva BiH iz RS Momcilo Krajisnik istakao je da bi Stalni vojni komitet trebalo da koordinira izmedju oruzanih snaga dve strane i da u slucaju konfrontacije pronadje najbolji kompromis. Istakavsi vaznost Stalnog vojnog komiteta u resavanju spornih vojnih pitanja, nacelnik Generalstaba Vojske RS general Pero Colic izrazio je nadu da ce ovo telo "pokazati svoju svrhu u odnosu na opste stanje u BiH".

Pomocnik visokog predstavnika za BiH Zak Klajn ocenio je jucerasnji sastanak istorijskom osnovom za dugorocnu integraciju. Klajn je istakao zadovoljstvo zbog izuzetne saradnje svih strana, s obzirom da je, prema njegovom misljenju, vojna komponenta najteza za upravljanje i pronalazenje zajednickog osnova.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /