Utorak, 16. septembar 1997.

NIKOLA MISLJENOVIC DO SKORA DIPLOMATA SMUP

Izbacen s posla zbog intervjua "Nasoj Borbi"

Beograd. - Nikola Misljenovic, radnik Saveznog ministarstva inostranih poslova (odeljenje za stampu, informisanje i kulturu), koji je zbog intervjua "Nasoj Borbi" pre par meseci odlukom disciplinske komisije SMIP suspendovan na sest meseci, protekle nedelje svoje pravo na rad branio je i na sudu.

O novoj odluci juce je za nas list rekao: "Troclana disciplinska komisija u sastavu Mira Markovic, Slobodan Milosevic i Milan Milutinovic jednoglasno je donela odluku da diplomatu Nikolu Misljenovica - zbog intervjua "Nasoj Borbi" - izbace iz SMIP-a. Disciplinska komisija je jednoglasno usvojila tuzbu saveznog ministra koji smatra da sam pomenutim intervjuom 'naneo ogromnu stetu ugledu jugoslovenske diplomatije i ministru Milutinovicu'".

Misljenovic se branio da je imao saglasnost za razgovor te da objektivno nije bio u stanju da "diplomatiji bez ugleda nanese bilo kakvu stetu, za sta su se vec odavno pobrinuli clanovi disciplinske komisije. Posle najnovije odluke Misljenovic se "posebno zahvaljuje clanovima disciplinske komisije - na objektivnom i nepristrasnom drzanju".

D. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /