Utorak, 16. septembar 1997.

POKRAJINSKI ODBOR DEMOKRATSKE STRANKE

Pretuceni zbog bojkota

Zabrinjavaju izjave iz kampanje levog bloka za one koji ne dele njihovo misljenje i ocigledno je da ce se sa neistomisljenicima obracunavati, ocenio Bogoljub Trkulja, predsednik Pokrajinskog odbora DS

Novi Sad. - Nasa akcija za bojkot izbora dobija sve vise pristalica, a zestina sa kojom se zbog toga obrusavaju na nas je evidentna. Poznato je da su neki nasi aktivisti pretuceni. Zaharije Trnavcevic je imao neprijatnosti u Plandistu, a ja u Backoj Palanci - rekao je juce novinarima Bogoljub Trkulja, predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke, dodajuci da su zbog svega prinudjeni da svoje antiizborne plakate lepe uz veliko obezbedjenje.

Dzaba im izbori

Umesto komentara na ocene iz koalicije "Vojvodina", po kojima je na terenu Vojvodine bitka za bojkot vec izgubljena, on je "prijateljima iz te koalicije" postavio pitanje: a sta ce oni dobiti od izbora, pod uslovom i da dobiju deset-petnaest poslanika, kada ce SPS imati mozda i 150, kada nece imati potrebu da kupuje "neke Nove demokratije", kada televizijskih prenose nece biti... Dzaba im izbori - zakljucio je predsednik PO DS.

Trkulja je izneo i da su iznenadjeni nekim izjavama i sloganima koji se koriste u izbornoj kampanji i pri tom naveo najsveziji kojeg je kaze video u Backoj Palanci: "U Srbiji se sve moze - uspeh, Kertes, Backa Palanka, SPS". To je dosta saljivo - prokomentarisao je predsednik PO DS, jer nam takvi slogani zapravo idu naruku. Umesto da asociraju na ono sto zele autori slogana, oni asociraju na stvarnost. A to je, kako je dodao, onih 220 miliona dinara iz jugoslovenskog budzeta koji su ostali tajna i za tri savezne inspekcije.

Zabrinjavaju nas, medjutim, kamapanja i izjave iz levog bloka, jer se tu ne obecava nista dobro za sve one koji ne dele njihovo misljenje - predocio je na konferenciji za stampu celnik pokrajinskih demokrata. Jer, ocigledno je da ce se sa neistomisljenicima obracunavati, represija ce biti praksa, a umesto sadasnjih "modernih" etnickih podela aktuelne ce biti podele po partijskoj pripadnosti. Za njih mi ne postojimo kao alternativa, vec neka sasvim druga strana, mi smo za njih drzavni neprijatelji - predocio je Trkulja.

Z. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /