Sreda, 17. septembar 1997.

GUZVA PRED SALTEROM REPUBLICKE IZBORNE KOMISIJE CRNE GORE

I "kralj Crne Gore" konkurisao za predsednika

RIK je potvrdila kandidature dr Dragana Hajdukovica i dr Slobodana Vujacica, a tri su u fazi provere. Borislav Pelevic ulozio zalbu Ustavnom sudu na resenje Republicke izborne komisije

Podgorica. - Pred sam istek roka za podnosenje prijava za izbor predsjednika Crne Gore Republickoj izbornoj komisiji podneseno je jos pet predloga. Grupa gradjana, pod nazivom "Mi znamo kako - Crna Gora kao Monako", koju zastupa Miodrag Mugosa, kandidovala je Borislava - Bora Miranovica (u Podgorici poznatog kao samozvanog "kralja Crne Gore"). Stranka prirodnog zakona iz Kotora predlozila je Milana Radulovica, a grupa gradjana, koju zastupa dr Vidak Vujacic, prof. dr Slobodana Vujacica. Mihaila Markovica iz Berana predlozila je grupa gradjana, koju zastupa Vladimir Grebovic, a dr Dragana Hajdukovica grupa gradjana koju zastupa Momcilo Bojovic.

Republicka izborna komisija je juce potvrdila i proglasila kandidature dr Dragana Hajdukovica i dr Slobodana Vujacica, dok je kandidatura Mihaila Markovica vracena na ispravku, jer u podnesenoj dokumentaciji nije navedeno mjesto prebivalista. Kandidature Borislava - Bora Miranovica i Milana Radulovica u fazi su provjere.

Lider Stranke srpskog jedinstva u Crnoj Gori Borislav Pelevic ulozio je zalbu Ustavnom sudu Crne Gore na rjesenje Republicke izborne komisije kojim se odbija njegova kandidatura za predstojece predsjednicke izbore. Utvrdjeno je naime da Pelevic ne ispunjava uslov da kandidat za predsjednika mora imati prebivaliste na teritoriji Crne Gore najmanje godinu dana prije odrzavanja izbora. Pelevic u zalbi navodi da je Republicka izborna komisija previdjela da njegovo prebivaliste u Budvi datira od 26. avgusta prosle godine, "kako to stoji i u ugovoru o kupovini stana a ne od 26. avgusta ove godine.

Za danas je Ustavni sud CG zakazao javnu raspravo o zalbi Borislava Pelevica.

Republicka izborna komisija je duzna da do 20. ovog mjeseca, odnosno petnaest dana prije odrzavanja izbora, sacini konacan spisak potvrdjenih i proglasenih kandidatura.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /