Sreda, 17. septembar 1997.

ASTROLOSKI OSVRT NA PREDSTOJECE IZBORE

Zvezde za Draskovica, Lilic predsednik?

Horoskop lidera SPO izuzetno povoljan na dan izbora. Kandidat levog izbornog saveza na "tackama predsednika". Kako su naklonjene zvezde ostalim predsednickim kandidatima. Planete u horoskopu Srbije upozoravaju na pogresan izbor, zakljucuje Branka Bakic, clan Udruzenja astrologa Srbije

- Godisnji horoskop Srbije ne ukazuje na znacajne promene u toku ove 1997/98. godine. Narod ce biti zavaran, razocaran i lako ce izgubiti nadu. Opozicija gubi nadu zbog nedostatka energije, pogresnih reakcija (Uran na osi Mars-Neptun). Pomracenja Sunca (1. septemba) i pomracenje Meseca (16. septembra) padaju na srednju tacku Mesec-Neptun, sto ukazuje na iluzije, obmane i razocarenje i Neptun-Ascedent, koji oznacava neiskrene ljude, podloznost uticaju sredine, patnju, ponizenje i degradaciju. Posto se Neptun nalazi na Descedentu, vrhu sedme kuce koja predstavlja javnost, moguce je da ce prevare izaci na videlo i da ce doci do skandala.

- I u horoskopu za dan izbora prisutna je kombinacija Merkur-Neptun koja ukazuje na pogresno rasudjivanje, neiskrenost, lazna obecanja, greske i neprilicno ponasanje. Ove dve planete nalaze se na osi Sunce-Jupiter, koje oznacavaju osobe na visoj drustvenoj lestvici.

"Zavirivsi" u raspored zvezda na "dan rodjenja" Srbije, na dan predstojecih izbora, kao i u dane rodjenja nekoliko predsednickih kandidata, do ovih podataka je dosla Branka Bakic, clan Odbora Udruzenja astrologa Srbije, a na molbu "Nase Borbe".

Zvezde, takodje, kazu da nam tranzitne planete za kraj godine donose bolno otreznjenje i spoznaju teske situacije. Bice to period uzbudjenja, opasnosti od nepromisljenog delovanja, iznenadnih akcija, preuranjenih i na brzinu donetih odluka. Moguca je parlamentarna kriza i sukobi na unutrasnjem planu. Opozicione stranke stabilizovace medjusobne odnose i pojaviti se sa novim idejama i programima zajednickog delovanja u suprotstavljanju vlasti.

Moguce je da pocetak naredne godine bude obelezen nekim skandalom u koji ce biti ukljucena neka "vazna" licnost. Ocekuje nas i porast inflacije, a na jesen '98. "na ispitu ce se naci kako vladajuca, tako i stranke u opoziciji". Narocito buran period Srbiju ocekuje za dve godine.

Za analizu samih izbora i prognozu rezultata nacinjena su dva posebna, tzv. horarna horoskopa, jedan za otvaranje birackih mesta, a drugi za njihovo zatvaranje i to za Beograd. Sta ce se tacno dogoditi na dan izbora, kada budu zatvorena biracka mesta i prebroje glasovi, niko ne moze precizno da zna. Ono sto astrologija moze da kaze jeste da se jasno vidi da je pobeda - na strani opozicije.

Kuce cetiri i sedam, koje predstavljaju opoziciju, nalaze se u znaku Raka i Skorpiona, a to je znak i podznak Srbije. U astrologiji nista nije slucajno, kaze Branka Bakic, uz, kako stvari stoje, neizbezno "ali": Neptun u Jarcu u desetoj kuci vlasti ukazuje na bolno otreznjenje i nesigurnost i na pribegavanje spekulacijama i postizanje cilja necasnim sredstvima. Neptun u desetoj kuci takodje donosi uspeh pracen skandalom, ili postignut tajnim poduhvatima.

Horoskop Vuka Draskovica izuzetno je povoljan upravo na dan izbora. Uz pomoc metode medjustrelnih uticaja, koji pomaze u slucaju kada se ne zna precizno dan i cas rodjenja, pokazalo se da mu predstoji "sticanje vodjstva i podeljena radost sa drugima". Na tranzitnoj osi Sunce/Jupiter je Sunce gospodina Draskovica, sto znaci uspeh i priznanja.

Zoranu Lilicu zvezde nisu naklonjene za uspeh na dan predsednickih izbora. U njegovom slucaju na osi Sunce-Jupiter nalaze se tranzitni Merkur-Neptun, sto ukazuje na mogucnost nepostenih sporazuma. Natalni Uran je na tranzitnoj osi Mars-Mesecev cvor i Sunce-Jupiter, sto znaci uznemirenost u zajednici- udruzenju, iznenadno sklapanje saveza, spekulisanje i nenadani uspeh.

Ambiciozni lider Socijaldemokratije Vuk Obradovic dobice veliki broj glasova, dakle i priznavanje javnosti, ali nece proci na predsednickim izborima. Zbog toga ce biti nezadovoljan i ljut, za razliku od Nebojse Covica. Za predsednickog kandidata Demokratske alternative "jos nije doslo pravo vreme". Ono sto Covica blokira u ovom periodu je tranzitni Saturn-Pluton na natalnoj osi Mars-Jupiter, sto znaci da Covic propusta povoljne prilike menjajuci odluke i zrtvujuci se za druge.

Predsednickom kandidatu radikala Vojislavu Seselju tranzitni Jupiter donosi uspesne aktivnosti ukoliko osoba ne blefira, ne preteruje i ukoliko je takticna. Sunce je pod nepovoljnim uticajem Saturna i Plutona, sto predstavlja nepovoljne okolnosti, izolovanost, i donosi velika ogranicenja u karijeri. Ovaj aspekt se ipak moze prevazici, a za to se treba dobro pomuciti.

Zakljucak astrologa je da su zvezde jedino naklonjene Vuku Draskovicu, posto je njegova osa uspeha direktno i najpovoljnije aktivirana. Medjutim, ako se uzmu u obzir "tacke predsednika" u horoskopu Srbije i za dan izbora, dobija se druga slika - jedino Zoran Lilic ima egzaktne aspekte na svim ovim tackama. Planete u horoskoru Srbije, medjutim, upozoravaju na pogresan izbor, zakljucuje Branka Bakic.

Srbija bez Sunca u horoskopu

Srbija je "rodjena" u znaku Raka, sa Skorpionom u podznaku. Rak predstavlja narod, domovinu, posvecenost, nestabilnost, odnosno, uspone i padove. Skorpion predstavlja velike borbe, stradanja, ali i sposobnost transformacije i regeneracije. I Rak i Skorpion vodjeni su vise instinktom nego razumom. Kada izaberu uzor postuju ga kao najvecu vrednost. Ali, njegovo duboko prikriveno zlopamcenje moze izbiti na povrsinu kada se najmanje nadate. Sunce u Raku ukazuje na vladare ponikle iz naroda (Karadjordje, Milos Obrenovic), kao i vlast koja brine o svom narodu. Ali, Sunce nije integrisano u horoskopu i jedini aspekt je sekstil sa Plutonom. To govori da vladari nisu u interakciji sa svojim narodom i drzavom i koji se bore za moc i ucvrscivanje licnog polozaja. Sunce izmedju dve fiksne zvezde - Kastor i Poluks - ukazuje na uspeh u vlasti, bogatstvo, ali kasnije propast, mogucnost naprasne smrti, atentata, ropstava. Mnogi nasi vladari zavrsili su upravo ovako, a oni koji nisu ubijeni, jedan deo ili kraj zivota proveli su u izgananstvu (Mihajlo i Milan Obrenovic, kralj Petar II Karadjordjevic).

pripremila: LJ. Gogic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /