Sreda, 17. septembar 1997.

POMOC U AUTOBUSIMA IZ DRUGIH GRADOVA SRBIJE, REPUBLICKOG MUP I VOJSKE JUGOSLAVIJE

"Zeleni" i "plavi" kruze gradom

"Litas" u Beogradu: 16-ticu su
juce pokrivali Pozarevljani

Kako je i najavljeno pre dva dana, iz nekoliko gradova u Srbiji, Beogradjanima je upucena pomoc u autobusima, koji su juce popodne poceli da pristizu u nas grad. Iz Pozarevca, stigla su 23 "Litas"-ova autobusa, a iz Novog Sada, u dogovoru sa Vladom ovog grada, upuceno je pet vozila i pokretna radionica.

Tokom ranih prepodnevnih casova u pomoc Beogradjanima, pritekla je i Vojska Jugoslavije. Prema informacijama iz Generalstaba VJ, na nekim linijama gradskog saobracaja angazovgana su vojna vozila. Tokom jucerasnjeg dana, u terminima od 8.30 do 13 i 16.30 do 21 cas, u ulozi Javnog prevoza angazovano je 26 autobusa VJ. Od tog broja, po sedam vozila kretalo se trasama autobuskih linija 73 i 47 i po 6 na linijama 601 i 53. Kako je receno, vojni autobusi bice na raspolaganju Beogradjanima do normalizacije stanja, odnosno do usposztavljanja normalnog rezima rada u GSP.

U pomoc vojsci, priskocio je i republicki MUP:

- MUP Srbije se trudi da probleme gradjana zbog strajka u GSP ublazi i uradicemo sve da im izadjemo u susret - rekao je nas jucerasnjoj konferenciji za novinare Sasa Bovan, savetnik republickog ministra za odnose sa javnmoscu. Bovan tom prilikom nije mogao da precizira koliko se autobusa MUP nalazi na ulicama Beograda, ali je dodao da je policija "na zahtev vlade Srbije ustupila jedan deop svog voznog parka za pomoc Beogradjanima". Bovan je pritom, ostro demantovgao " grube insinuacije koje su plod mastovitosto gradonacelnika Zorana Djindjica, da je policija organizovala strajk i ucestvovala u blokadi Beograda".

MUP Srbije je, kaze Slobodan Vucenovic, sef smene Dispecerskog centra GSP bio angazovan na improvizovanoj liniji "301" (Vukov spomenik-Grocka) koja se saobracala u intervalu od 16 minuta.

Juce su saobracala samo vozila iz GSP pogona "Novi Beograd" (autobusi) i "Dorcol"(trolejbusi) dok vozila iz ostala cetiri pogona "Central", "Kosmaj", "Kraburma" i "Zemun" zbog strajka Samostalnog sindikata uopste nisu izlazila. Vredi pomenuti da kao ni prethodnih dana na ulicama nije bilo ni jednog tramvaja.

Odgovarajuci na pitanje koja je linija izuzetno kriticna Vucenovic je uz opasku da su strajkom podjednako kriticne sve linije GSP ipak izdvojio sve "duze" linije , "16", linije preko Pancevackog mosta, prema Padinskoj Skeli, Vidikovcu, Petlovom brdu ...

Kakvo stanje treba ocekivati danas pitali smo Vucenovica i dobili odgovor .- Ne znam.

M. M. - D. P. - N. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /