Sreda, 17. septembar 1997.

ZORAN DJINDJIC, GRADONAcELNIK BEOGRADA

Krajnje sredstvo - stecaj

- Skupstina grada nalozice radnicima da obustave strajk. Ukoliko oni to odbiju snosice posledice. Upozoricemo ih da ce organizatori strajka lako naci radno mesto u nekom centralnom komitetu, a da oni mogu ostati bez posla, izjavio je Zoran Djindjic, gradonacelnik Beograda, neprecizirajuci o kakvim posledicama je rec.

Kao krajnje sredstvo za obustavljanje strajka Djindjic je naveo proglasavanje stecaja nad Gradsko sabracajnim preduzecem.

Gradonacelnik Beograda je, inace, optuzio SPS i JUL da su organizatori strajka i da blokada dvomilionskog grada ne moze biti sredstvo za ostvarenje bilo cijih ciljeva.

Strajk koji su, po Djindjicevim recima, organizovali JUL i SPS nije generalno usmeran ka onima koji bojkotuju izbore vec ka zavodjenju sistema "cvrste ruke" i prinudne uprave nad Beogradom. "Socijalisti sada pokusavaju da kod ljudi stvore svest kako je svuda u gradovima u kojima SPS ne vlada lose, da bi posle mogli samo da operacionalizuju ono sto zele - a to je da zavedu prinudnu upravu", smatra gradonacelnik.

On je istakao da nece pristati na prinudnu upravu. "Ako dodje do toga pozvacemo narod na ulicu, a mi cemo uci u gradsku skupstinu i reci da odatle mogu samo da nas iznesu," kaze Djindjic.

Obecanja Vlade Srbije da ce pomoci Beogradu, po Djindjicevim recima, su samo prazne price. Prema njegovim saznanjima, SPS sprema strajk i u gradskom Vodovodu "kako bi narod ostavio bez vode" i u "Beoputu".

I. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /