Sreda, 17. septembar 1997.

JUCE UHAPSENO TROJE STUDENATA ZBOG LEPLJENJA PLAKATA ISPRED SKUPSTINE SRBIJE

"Ugrozili cast i prestiz Skupstine"

Sledi krivicna prijava?: Pripadnik
Studentskog politickog kluba sa
novinarima juce posle pustanja na
slobodu iz stanice milicije Stari grad

Beograd. - Zbog lepljenja anti-izbornih nalepnica, juce u podne je ispred republicke skupstine, uhapsen jedan od lidera Studentskog protesta i generalni sekretar Studentskog politickog kluba, Cedomir Antic, kao i dve clanice Studentskog parlamenta, Danijela Milicevic i Svetlana Drazic. Nakon jednosatnog "zadrzavanja" u stanici milicije u Ulici Majke Jevrosime, svo troje su pusteni na slobodu. Prema njima ce, kako smo nezvanicno saznali, biti podneta krivicna prijava zbog "ugrozavanja casti i prestiza Skupstine Srbije".

- Svu "odgovornost" za danasnji "incident" preuzimam na sebe, jer sam smatrao da gospoda iz republicke skupstine, koja inace posle kradje na lokalnim izborima nemaju nikakvu legitimnost, treba da se informisu o nasim stavovima povodom predstojecih izbora. Sve se dogodilo munjevito: dok smo lepili nalepnice, iz skupstine je izasao covek u civilu i poceo da nam preti. Cim smo izbegli tu "prepreku" privela nas je milicijska patrola i odvela u stanicu koja se nalazi u Ulici Majke Jevrosime, objasnio je Antic. - Prvi inspektor koji me je saslusao zapretio mi je da ceme prebiti na sta sam ja skinuo naocare i rekao "udrite", sto ga je primirilo. Svi ostali policajci su bili veoma korektni ali su izrazavali cudjenje zbog cega lepimo takve plakate.

Interesantno je da se na prvom spratu ove policijske stanice nalazi nalepnica na kojoj pise da je nabolji SPS.

Verujem da je, nakon desavanja posle novembarske kradje, strah zauvek iza nas i verujem u nasu nenasilnu borbu i konacnu pobedu nad rezimom koji je unistio i porobio nas narod, rekao je generalni sekretar Studentskog politickog kluba, Cedomir Antic nakon pustanja na slobodu.

V. Djordjevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /