Sreda, 17. septembar 1997.

SRPSKI POKRET OBNOVE O FINISU IZBORNE KAMPANJE

Vladajuca stranka u panicnom strahu

Vlast se okrenula protiv gradjana u Kragujevcu i Cacku pendrecima, a u Beogradu blokadom grada u vidu predizbornog trika, rekao Ivan Kovacevic, portparol SPO

Beograd. - Komunisticko-socijalisticki sindikat organizovao je u Beogradu haos i izvrsio atak na Beogradjane, sto u finisu izborne kampanje pokazuje kakav je panicni strah zavladao u vladajucoj stranci, koja reaguje nasilnicki. Okrenuli su se protiv garadjana u Kragujevcu i Cacku pendrecima, a u Beogradu blokadom grada u vidu predizbornog trika koji ce biti kontraproduktivan po njih - rekao je juce Ivan Kovacevic, portparol Srpskog pokreta obnove, na redovnoj konferenciji za novinare.

Kovacevic je ostro osudio postupak policije u Kragujevcu, konstatujuci da se sve dogadja zato sto "prefinjeno uvo predsednickog kandidata leve koalicije Zorana Lilica ne zeli da slusa zvizduke naroda". On je ponovio da su dokazi o umesanosti vladajuce koalicije u situaciju u Beogradu ociti, jer ih je osim "komunisticko-socijalistickog sindikata, dao i sam predsednik vlade, kada je rekao da je vlada priskocila u pomoc autobusima Vojske Jugoslavije".

- Srpski pokret obnove porucuje gradjanima da ce izlaskom na izbore i glasanjem za SPO, dobiti vlast koja se nikada nece okrenuti protiv njih - rekao je Kovacevic, naglasavajuci da SPO ocekuje uspeh na izborima, ali da je uspeh stranke na poslednjem mestu, dok je na prvom uspeh Srbije i svih njenih gradjana.

Protiv smene Zorana Djindjica

Odgovarajuci na pitanja o prelasku dva odbornika DS u SPO, Kovacevic je rekao da "cak i da je tako SPO to nikada nije koristio u marketinske svrhe", uz napomenu da treba sacekati da ti ljudi sami saopste javnosti da li su se odlucili za prelazak. Po njegovim recima, SPO nece nakon izbora inicirati smenu gradonacelnika Zorana Djindjica, jer je stav stranke poznat da treba sacuvati koaliciju na lokalnom nivou.

Govoreci o predstojecim izborima, portparol SPO je rekao da ta stranka "ocekuje veliki uspeh, i da ce uspeh i ostvariti". Na pitanje da li bi predsednicki kandidat Vuk Draskovic, u slucaju eventualnog neuspeha na izborima mogao podneti ostavku, Kovacevic je rekao da je "stav svakoga ko se bavi politikom, da ce se boriti dok ne pobedi".

Ucesce predsednika SRJ Slobodana Milosevica u predizbornim aktivnostima leve koalicije, portparol SPO je prokomentarisao kao "jedan od standardnih prekrsaja vladajuce partije", ocenivsi da se vladajuca partija cesto koristi slicnim marifetlucima pre izbora.

J. Ko.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /