Cetvrtak, 18. septembar 1997.

ZAVRSNA KONVENCIJA NOVE DEMOKRATIJE

"Pobedom jedinstvene liste nece biti porazenih"

Beograd. - Promocijom predsednika Nove demokratije Dusana Mihajlovica i predsednika Pokreta za Beograd Dragutina Zagorca, koji su za narodne poslanike kandidovani u izbornoj jedinici broj jedan Palilula, sinoc je zvanicno zavrsena predizborna kampanja ove stranke. Zavrsna konvencija je odrzana u Kolarcevom narodnom univerzitetu, a prisustvovali su i predstavnici koalicionih partnera sa jedinstvene liste Socijalisticke partije Srbije i Jugoslovenske levice. Promovisani su, jos jednom, i ostali kandidati Nove demokratije, ukupno njih 20, koliko se nalazi na jedinstvenoj listi.

Mihajlovic je bio pozitivno iznenadjen nacinom na koji je propagandna sluzba ove stranke prezentovala i promovisala kandidate za poslanike. To je dokaz, rekao je, da je Nova demokratija stranka buducnosti i da uvek ima nesto novo da kaze, sto ce da iznenadi ne samo koalicione partnere nego i predsednika partije.

"Postovacu i slusacu pametnije od sebe, stalno cu drzati otvorene oci, postovacu prirodu, necu uzimati na sebe ulogu sudije... a mnogi bi danas hteli da presude sekirom", rekao je Mihajlovic. Nova demokratija se, prema njegovim recima, odlucila da ide na izbore jer je ona "demokratska, patriotska i drzavotvorna stranka".

"Znam da ima dosta nezadovoljnih situacijom u kojoj se nalazimo, ali je bitno da kucu gradimo iznutra, a ne da je srusimo da bismo gradili novu. Na politickoj sceni ne postoje cudotvorci i mesije koji mogu preko noci da nas usrece. Bitno je da svaki dan radimo i napredujemo, da nam danas bude bolje od juce a sutra bolje od danas", naglasio je predsednik Nove demokratije.

Pobedom jedinstvene liste, prema njegovom misljenju, nece biti porazenih, bar sto se tice onih koji zele bolju buducnost. Ta pobeda, u koju je Mihajlovic siguran, bice samo "poziv svima onima koji zele da se prikljuce reformama kako bi ziveli bolje".

U ime koalicionih partnera prisutne je pozdravio - isto kandidat ove izborne jedinice - Zlatan Perucic. Uz pocetni i zavrsni pozdrav "Evo ruke", Perucic je rekao da jedino levica pozdravlja sa dame i gospodo, drugarice i drugovi. "To je dokaz da je levica savremena, demokratska, gradjanska, trzisno orijentisana... Nova demokratija tome posebno doprinosi", istakao je Perucic.

Kandidati sa jedinstvene liste, kako je rekao, predstavljaju sloj ljudi "dobrih namera koji su se dokazali da znaju sta hoce juce, danas i sutra". I Perucic je izrazio uverenje da ce njihova lista pobediti i da ce ove stranke 22. septembra slaviti.

Kompletna zavrsna konvencija bila je "pokrivena" video prikazima i biografskim fotografijama poslanickih kandidata. Priredjen je i kraci recital poznatih glumaca Sonje Jaukovic, Marka Nikolica, Cige Jeremica i Borisa Komnenica. Sala Kolarcevog narodnog univerziteta je bila puna, a na svakoj stolici je bio po jedan poklon "paketic" sa propagandnim materijalom Nove demokratije.

B. Cani

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /