Cetvrtak, 18. septembar 1997.

POSLE DOGOVORA GRADSKE VLADE I SAMOSTALNOG SINDIKATA

Vozila GSP ponovo na ulicama Beograda

Beograd. - Gradsko saobracajno preduzece i Gradska cistoca, nakon dva dana strajka Samostalnog sindikata, od juce ponovo normalno funkcionisu. Iako je zavrsen strajk, na ulice grada je u ranim jutarnjim casovima, umesto 950 planiranih, izaslo 875 vozila GSP, a van spica saobracalo je 598 autobusa, tramvaja i trolejbusa. Redukcija vozila posledica je unistenja nekoliko autobusa koji su prethodna dva dana "obavljali svoj posao" pod velikim opterecenjem. Dok se ta vozila ne poprave, na ulicama ce biti nesto manje vozila, ali gradjani su vec odahnuli, jer je gradski prevoz koliko-toliko normalizovan.

Prestanak strajka rezultat je dogovora koji su preksinoc postigli premijer Mirko Marjanovic, predstavnici beogradske vlade i Samostalnog sindikata. U ime Beogradjana i svoje licno ime, predsednik Skupstine grada dr Zoran Djindjic zahvalio se svim gradovima i preduzecima u Srbiji koji su se odazvali njegovoj molbi i poslali autobuse u Beograd kao pomoc u toku strajka Gradskog saobracajnog preduzeca.

Dr Djindjic se takodje zahvalio rukovodstvima Podgorice, Banjaluke i Subotice, koja su izrazila spremnost da posalju svoje autobuse.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /