Cetvrtak, 18. septembar 1997.

"NASA BORBA" SAZNAJE: INICIJATIVA GRADJANSKOG SAVEZA SRBIJE

Federalno povezivanje antiizbornog bloka

Beograd. - Gradjanski savez Srbije predlozice nakon izbora "federalno ili konfederalno" povezivanje "grupi demokratskih opozicionih stranaka iz kruga onih koje bojkotuju izbore", saznaje "Nasa Borba".

Ovo povezivanje podrazumevalo bi konstituisanje vise zajednickih tela kao sto su, na primer, odbori za pojedina pitanja, ali i "drugi oblici cvrste saradnje", kao i imenovanje zajednickog portparola. Ustanovile bi se i redovne medjustranacke konsultacije

Iz GSS su nam potvrdili da nameravaju da predloze federalno ili konfederalno povezivanje ali nisu zeleli da pojasne detalje zamisli smatrajuci kako je korektno da sa ovim prvo upoznaju politicke partnere. Iz GSS podsecaju da je takvo povezivanje poznato u politickoj praksi demokratskih zemalja (Francuska - "UDF-RPR", ili u Izraelu - "LIKUD").

Obrazlazuci potrebu za cvrscim organizacionim povezivanjem, iz GSS kazu da bojkot gubi smisao "ukoliko iz njega ne proizadje cvrsca borba i to ne samo za izborne uslove vec i za ozbiljnu promenu sistema" kako bi Srbija bila demokratska drzava. Nakon izbora GSS ce, kazu iz stranke, antiizbornu kampanju produziti odgovarajucom kampanjom.

N. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /