Cetvrtak, 18. septembar 1997.

POZIV PREDSTAVNIKA LONDONSKOG KLUBA DELEGACIJI SRJ

Nastavak pregovora 13. oktobra u Njujorku

U pismu koje je Robert Gendzi uputio potpredsedniku Savezne vlade Danku Djunicu istice se zadovoljstvo zbog znacajnog napretka u dosadasnjim razgovorima

Beograd. - Nova runda pregovora predstavnika komercijalnih banaka poverilaca okupljenih u Londonskom klubu i delegacije jugoslovenske vlade bice odrzana 13. oktobra u Njujorku. O ovome je, kako "Nasa Borba" saznaje, potpredsednika Savezne vlade Danka Djunica obavestio Robert Gendzi predsednik Medjunarodnog komiteta banaka poverilaca (ICC). U pismu koje je upuceno i Nebojsi Maljkovicu, saveznom ministru za pregovore s medjunarodnim finansijskim organizacijama, i Ricardu Leviju, jugoslovenskom advokatu, kaze se da je ovom pozivu prethodio sastanak svih clanova Komiteta kojima su izlozeni rezultati pregovora u Beogradu i na kojem je diskutovano o daljim koracima u pregovorima. Tom sastanku prisustvovao je i gospodin Levi koji je izneo stavove jugoslovenske delegacije.

Levija je, da podsetimo, jugoslovenska vlada imenovala za zvanicnog zastupnika SRJ u mogucem sporu s Londonskim klubom povodom postizanja separatnih sporazuma sa Slovenijom i Hrvatskom. Ta tuzba nikada nije aktivirana s obzirom na napredak pregovora SRJ i Londonskog kluba.

U pismu se posebno podvlaci da su razgovori u Beogradu bili izuzetno uspesni u domenu ekonomskih analiza. "Verujem da ce to doprineti brzom napretku i postizanju obostrano zadovoljavajuceg resenja za postizanje finansijskog sporazuma", napisao je Gendzi u pismu Djunicu.

Na oktobarskom susretu, pise Gendzi "nadam se da ce plodonosna diskusija dovesti do obostrano prihvatljivog okvira za rekonstrisanje jugoslovenskih finansijskih obaveza prema Londonskom klubu".

B. Jager

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /