Cetvrtak, 18. septembar 1997.

DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE

Izlazak na izbore - podrska vladajucoj stranci

Beograd. Ovi izbori su sustinski neregularni i to ne vidi samo onaj koji od drveca ne vidi sumu. Izlazak na ovakve izbore znaci davanje podrske vladajucoj stranci - rekao je na jucerasoj konferenciji za stampu lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Kostunica. Prema njegovim recima, ima vise elemenata na osnovu kojih su predstojeci izbori neregularni.

- Prvo, to su drzavni elektronski mediji. Oni uopste "ne primecuju" stranke koje ne ucestvuju, tj. bojkotuju ove izbore. Njihove udarne iformativne emisije su zatrpane "uspesnim" aktivnostima vlade leve koalicije. Izvestaji sa tih aktivnosti se bave dalekom i neostvarivom buducnoscu. Sto se tice predstavljanja stranaka treba imati obraz kao djon pa ucestvovati na njima. Tu su, zatim, i drzavni organi koji bi trebalo da se brinu da predstojeci izbori budu fer i posteni. Medjutim, oni rade, naravno, suprotno i preko Nadzornog odbora strankama koje ne ucestvuju na izborima - rekao je Kostunica.

Desavanja u Cacku, Kragujevcu i Nisu, svedoce, rekao je lider DSS, da suse u tim mestima gradjani, ujedinjeni, pobunili ne samo protiv leve koalicije vec i protiv nepravednih izbornih uslova.

V. Dj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /