Cetvrtak, 18. septembar 1997.

DEMOKRATSKI CENTAR O PREDSTOJECIM IZBORIMA

Bez predsednika i posle drugog kruga

Biljana Kovacevic Vuco: Izbori ce biti nelegitimni. Bora Kuzmanovic: Svi dogovori ostali "mrtvo slovo na papiru"

Beograd.- Jucerasnja konferencija za novinare Demokratskog centra bila je posvecena pitanju legalnosti predstojecih izbora, odnosno podsecanju na sve uslove i dogovore koji su postojali kada su raspisani, a koji su ostali "mrtvo slovo na papiru". Predsednica Pravnog odbora DC Biljana Kovacevic Vuco, podsetila je na cinjenicu da nije ispostovan Gonsalesov izvestaj i da su izborna pravila izmenjena u izbornoj godini.

- DC smatra svojom duznoscu da se biraci obaveste o svim ovim manipulacijama i da u izborima ne ucestvuju. Izbori ce biti nelegitimni i to biraci treba da imaju na umu - rekla je Biljana Kovacevic Vuco.

Potpredsednik DC Bora Kuzmanovic osvrnuo se na izvestavanje drzavne televizije u predizbornoj kampanji tokom protekle sedmice i rekao da je strankama iz opozicije bolje da se u tim programima i ne pojave, jer deluju smesno. - U udarnom Dnevniku RTS-a, 20 minuta posveceno je levoj koaliciji, s tim da se sada zapaza da su autoputevi postali kraci, a umesto fabrika i robnih kuca otvaraju se pogoni i samousluge.

Kuzmanovic se posebno pozabavio predizbornim nastupima Zorana Lilica i njegovim praznim recima tipa: "nismo mi krivi sto znamo da radimo", kao i priznanjem da je zadovoljan sto je u Milosevicevoj senci.

- Ocigledno je Lilic doziveo Milosevicevu senku kao debelu 'ladovinu i podseca na profesionalnog cuvara mesta, dok se Milosevic ne vrati - kaze Kuzmanovic i zakljucuje da je Lilic i izabran da bude kandidat leve koalicije za predsednika, jer voli da zivi u senci.

U DC su uvereni da predsednik Srbije nece biti izabran ni u drugom izbornom krugu. Biljana Kovacevic Vuco je istakla da cilj bojkota i jeste da do tog izbora ne dodje, jer se u tom slucaju moze ocekivati da se prica o izbornim uslovima. - Ukoliko bi se tada zaista postigao dogovor o minimalnim izbornim uslovima, ispod kojih se nece ici, i Demokratski centar bi izasao na izbore, jer mi u principu jesmo za promene putem izbora - rekla je Kovacevic Vuco.

LJ. G.

Palilkuce vatrogasci

Komentarisuci strajk u GSP-u, Boro Kuzmanovic je rekao da je potpuno jasno da je organizovan od strane SPS i JUL. - Predsednik Samostalnog sindikata GSP je u Glavnom odboru SPS, a odjednom se i JUL zabrinuo za strajkace, sto do sada nisu radili. Predsednik vlade Mirko Marjanovic pojavljuje se kao covek koji resava tu krizu, uz pomoc vojske! Poslednjih deset godina stalno se ponavlja ista pojava: bogovi rata postaju bogovi mira, rusitelji se prikazuju kao graditelji. Dokle ce palikuce da se predstavljaju kao vatrogasci - upitao je Kuzmanovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /