Cetvrtak, 18. septembar 1997.

DEMOKRATSKA STRANKA NAJAVILA AKCIJE I ZA VREME PREDIZBORNE TISINE

"Magareci" izbori nece nista promeniti

Demokrate ocekuju da na glasanje nece izaci 56 procenata biraca, izjavila Aleksandra Joksimovic, portparol DS

Beograd. - Demokratsku stranku ne obavezuje predizborna cutnja, tako da ce imati akcije i tokom njenog trajanja (od petka do nedelje) saopstila je Aleksandra Joksimovic, portparol DS, na jucerasnjoj konferenciji za novinare, odbijajuci da kaze i o kakvim je akcijama rec.

Za demokrate ce 21. septembar biti kao i svaki drugi dan. "Necemo izaci na glasanje, a antiizbornu kampanju cemo nastaviti i posle 21. septembra," najavila je Aleksandra Joksimovic. Od sinoc, demokrate su usle u trecu fazu antiizborne kampanje pod nazivom "Ne pristupiti birackom mestu" u kojoj ce gradjanima objasnjavati tehniku bojkota a pustice i dva nova spota u kome se gradjani upozoravaju na moguce izborne malverzacije.

Prema tvrdnjama portparola DS, toj stranci su se zalili gradjani da su im clanovi SPS-a davali izborne listice na kojima je zaokruzeno ime Zorana Lilica i da su trazili da se sa njima pojave na biralistima. Pozivi za glasanje, kako tvrdi Joksimovic, upuceni su i ljudima koji ne postoje.

Na ove izbore, prema misljenju Aleksandre Joksimovic, izaci ce samo oni koji su za ocuvanje sadasnje vlasti. "Preziveli smo deset magarecih godina. Da bi ova vlast mogla da nastavi sa pljackom bili su joj neophodni i magareci izbori. Takvi izbori nece nista promeniti", istakao je portparol DS, dodavsi da put do promena vodi preko neophodnog odlaganja izbora.

Umesto glasanja - setnja Beogradom

Najcesci odgovori gradjana na nagradno pitanje Demokratske stranke "Sta raditi 21. septembra, umesto izlaska na lazne izbore", prema recima Aleksandre Joksimovic, jeste odlazak u Sabornu crkvu i setnja Beogradom.

Nagradjeni predlozi su "Izlazicemo 21. septembra iza kuce, ako nas potera", "Uz jutarnju besparacku muku, citacu bajku o Crvenkapi i vuku" i "Izacicu na ispit iz 'Procesnih racunara' na Elektrotehnickom fakultetu, a ostatak dana cu prespavati i verovatno sanjati o normalnom zivotu i pristojnim i postenim ljudima".

Izjava Zorana Lilica "Ovim lepim devojkama i mladicima mi cemo dati kormilo ovog broda da ga vode tamo gde mi to budmeo hteli" - izabrana je za najgoru.

Demokrate su veoma zadovolje rezultatima antiizborne kampanje. Prema njihovim istrazivanjima javnog mnjenja, kako tvrdi Joksimovic, ocekuje se da na glasanje nece izaci 56 procenata biraca.

- Dogadjaji u Cacku, Kragujevcu, Nisu pokazuju koliko je gradjanima mila ideja bojkota i koliko zele da izbace Slobodana Milosevica i SPS kao strano telo - rekla je Joksimovic i optuzila SPS da u te gradove salje batinaske brigade MUP-a da biju gradjane koji su im okrenuli ledja.

I. K.

Na TV najzastupljeniji SPS i SPO

Najvise vremena u Drugom dnevniku RTS-a, od 12. do 17. septembra posveceno je Socijalistickoj partiji Srbije (dva ipo sata), dok antiizbornom bloku nije data nijedna sekunda.

Drugo mesto po zastupljenosti, u istoj emisiji, zauzima SPO sa jednim satom i 16 minuta. Slede SRS (35 minuta), JUL (33), Koalicija "Vojvodina" (3) i Nova demokratija (dva minuta).

Na Studiju B, u Vestima u 19 casova, u istom periodu, najzastupljeniji je bio SPO (38 minuta). SPS je imao 28 minuta, SRS - 22, DS - 11, DSS - sest, GSS - tri, DC i JUL po dva, i ND i koalicija "Vojvodina" po jedan minut.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /