Petak, 19. septembar 1997.

PETI "ULICNI" PROTEST PENZIONERA U BEOGRADU

Nadzivecemo ovu vlast

Vise od hiljadu penzionera podrzalo zahtev da se smeni dr Jovan Krkobabic, predsednik Upravnog odbora Republickog penzionog fonda

Beograd. - "Necemo odustati sve dok ne dobijemo ono sto nam drzava duguje, a sigurno je da cemo nadziveti ovu vlast", porucili su penzioneri koji su juce po peti put javno protestovali u Beogradu. Na Trgu Nikole Pasica, na poziv Nezavisnog udruzenja penzionera Srbije okupilo se vise od hiljadu penzionera. Za razliku od prethodnih okupljanja juce nije bilo protestne setnje pa tako ni sukoba sa policijom, a svega nekoliko policajaca je bilo zaduzeno za obezbedjenje skupa.

Veliki broj penzionera doputovao je iz unutrasnjosti Srbije, a nekoliko njih je imalo priliku da sa govornice uputi optuzbe republickoj vladi i rukovodstvu Penzionog fonda da su za poslednjih sedam godina sistematski pljackali penzionu kasu, a penzionere doveli na ivicu gladi. Otvoreno protestno pismo dr Jovanu Krkobabicu, predsedniku Upravnog odbora Republilckog penzionog fonda, procitao je Gradimir Nedic i zatrazio njegovu ostavku, sto je propraceno gromoglasnim odobravanjem.

Penzionerima su se juce pridruzile i devizne stedise.

M. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /