Petak, 19. septembar 1997.

SVECANOST POVODOM POSTAVLJANJA SKULPTURE DVOGLAVOG ORLA NA KUPOLU SKUPSTINE BEOGRADA

Dvor ponovo dobio krila

Beograd. - Stari kraljevski dvor sad je dobio krila, i to ne obicna krila, nego ona nasa nemanjicka krila, nemanjickog orla sa dve glave, rekao je juce Vuk Draskovic, obracajuci se gradjanima Beograda koji su prisustvovali svecanosti povodom postavljanja skulputure pozlacenog dvoglavog orla na kupolu Skupstine Beograda. "Osecate li da ovaj orao vuce Beograd da uzleti", rekao je Draskovic, podizuci zastavu Kraljevine Srbije uz himnu "Boze pravde", pozdravljen aplauzima Beogradjana i povicima "hocemo kralja". On je ocenio da cela Srbija ne moze da uzleti, dok se ne vrati sve sto je "krseno i lomljeno komunistickim nasiljem punih pola veka".

- Obecano je bilo da cemo malo drukcije sve ovo obeleziti", rekao je Draskovic, napomenuvsi da su nazalost neki drugi pogazili datu rec i nema ih pred gradjanima.

- Oni misle da ih nema, a ne znaju da tamo gde sam ja da su i oni, pa cak i ako nece - rekao je na kraju Draskovic, najavljujuci da ce stotine hiljada gradjana iste veceri prosetati pored gradske Skupstine.

J. Ko.

Orao podelio gradsku vlast

Na terasi Skupstine grada juce se nije pojavio gradonacelnik Zoran Djindjic, koji je smatrao da postavljanje orla ne treba da bude iskoristeno u svrhu promocije ideologije koju zastupa Vuk Draskovic. Kako saznajemo, obezbedjenje DS tokom cele noci je sprecavalo da se skulptura orla (u toku noci) pokrije zastavom, jer je obezbedjenje njihovih koalicionih partnera dobilo nalog da to ucini, kako bi scenario o otkrivanju skulpture bio ispostovan. Posle velikih prepirki, na krov zgrade se juce ujutru popeo Spasoje Krunic, predsednik IO Skupstine grada, koji je licno namontirao zastavu i konopac za njeno svecano podizanje.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /