Petak, 19. septembar 1997.

ROBERT FARAND, SUPERVIZOR ZA BRCKO

Procedura menjana da bi gradjani mogli da glasaju

Brcko, FoNet. - Supervizor za oblast Brckog Robert Farand izjavio je da su izmene izborne procedure u toku samih izbora u ovom gradu cinjene "kako bi se zastitilo pravo gradjana da glasaju". Kako prenosi Srna, gostujuci preksinoc u programu Srpske radio-televizije Farand je istakao da je njegov zadatak ubrzana implementacija Dejtonskog sporazuma, a u tom pogledu i izbornih rezultata. Farand je optuzio Vladu Republike Srpske (RS) da "ne saradjuje sa medjunarodnim institucijama, koje su voljne da ulazu u ovaj grad radi poboljsanja standarda njegovih gradjana".

Govoreci o povratku Muslimana u Brcko, on je potvrdio da pored onih koji su dobili odobrenje za povratak na osnovu pravila iz Procedure, ima i onih koji se useljavaju "ilegalno". Farand je istakao da zbog vracanja Muslimana u Brcko ni jedan izbegli Srbin smesten u muslimanskoj kuci nece biti izbacen na ulicu.

General Colic zabrinut za Brcko

Brcko, Beta. - Nacelnik Generalstaba Vojske Republike Srpske (GSS VRS) general Pero Colic rekao je juce da je zabrinut za sudbinu Brckog i da je Generalstab "teziste rada" stavio na taj grad. General Colic je, tokom posete Brckom, rekao da VRS zna za planove o naseljavaju Muslimana na teritorije oko Brckog koje pripadaju RS. On je dodao da Muslimani najpre nameravaju da nasele teritorije oko linije razgranicenja, zatim zonu razdvajanja, a na kraju i sam grad i ocenio da je rec o "nekontrolisanom i nelegalnom naseljavanju" kojim se "narusava Dejtonski sporazum". General Colic je, takodje, rekao da na teritoriju RS "ulazi njihova (muslimanska) vojska i policija" i da tako nesto "VRS nece dozvoliti".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /