Petak, 19. septembar 1997.

KUP KUPOVA: EKEREN-CRVENA ZVEZDA 3:2 (1:0)

Rezultat obecavajuci, igra - ne

Ekeren. - Stadion Veltveg Park. Gledalaca: 4.000. Sudija: Uzunov (Bugarska) 6. Strelci: Kovac u 16, Hofmans u 57. i Daube u 70. minutu za Ekeren, Ognjenovic u 60, Stankovic u 63. minutu za Crvenu zvezdu. Zuti kartoni: Karajanis, Dauve (Ekeren), Bjegovic, Ognjenovic (Crvena zvezda).

EKEREN: Mons 6, Van Derve 6, Desamps 7, Kovac 7 (Muri -), Varstreten 6, Karajanis 6, Van Akeren 6 (Radinski) 7, Siket 6, Hofmans 7 (Milosevic -), Dauve 7, Van Genegen 6.

CRVENA ZVEZDA: Jevric 6, Zivkovic 6, Bjegovic 6, Njegus 7, Marinovic 6, Bunjevcevic 7, Skoric 7 (Ilic -), Jovicic 5, Stankovic 7, Ognjenovic 8, Boskovic 5.

Crvena zvezda se vraca iz Belgije sa tri gola u mrezi, ali i pored pobede Ekerena - 3:2 (1:0) sa dobrim sansama da za 14 dana u Beogradu nadoknadi manjak i prodje u drugo kolo Kupa kupova. Kosanovicev tim bio je na rubu provalije, srecom bilo je dovoljno samo pet minuta prave igre da se posle 0:2 izjednaci rezultat. Posle toga odbrana Beogradjana napravila je novu gresku, bila je to jos jedna u nizu, a fudbaleri Ekerena uglavnom su kikseve nasih koristili da matiraju Jevrica. Sve golove postigli su zahvaljujuci greskama Zvezdine odbrane.

Crvena zvezda je prvo poluvreme odigrala lose, a opstanku Jevrica vise su donosili kiksevi drugova iz odbrane, nego smisljeni napadi protivnickih igraca. I pored cetiri kornera za deset minuta, pravu sansu gosti su stvorili tek u jedanaestom minutu. Ognjenovic, pa Jovicic lose su sutirali, slaba zavrsnica i pocetnicke greske u odbrani, bile su glavne karakteristike Zvezdine igre. Smusenost naseg tima, u 16. minutu vesto je iskoristio Ervin Kovac - sam na sedam metara od mreze bez problema je savladao Jevrica. I kiks Bunjevcevica u finisu prvog dela mogao je skupo kostati Crvenu zvezdu, Jevric je srecom nekako ukrotio opasan sut Hofmansa. Neuspela ofsajd zamka donela je jos jednu sansu Ekerenu, nekoliko losih procena takodje su stvorile opasnost pred Jevricevom mrezom.

Naoko, gosti su imali terensku nadmoc, duze su bili na polovini Ekerena, ali svaka prilika zavrsavala se traljavim udarcem ili nepotrebnim komplikovanjem i dugim "nisanjenjem" prema mrezi Jana Monsa.

U nastavku je pocelo po starom. Domaci su, opet, prepustali gostima da "setaju" loptu, napadali su retko, ali opasno. Zvezdina "ojacana" odbrana nekoliko puta dozvolila je fudbalerima Ekerena da ih lako nadmudre, nova nevolja je opet dosla zbog lose postavljene odbrane. Desamps je projurio levom stranom, niko ga nije ispratio - centarsut je uhvatio Hofmans i glavom sproveo loptu u mrezu. Dva gola manjka kao da su probudila Zvezdine igrace. Prvi gol postigao je Ognjenovic, posle brzog prodora i iz pozicije odakle se ne promasuje. Tri minuta posle Dejan Stankovic je velemajstorski sutirao i pogodio mesto gde se spajaju precka i stativa. Tako se nas tim, iz ponora digao do poravnanja, ali rezultatski nije pokazao da ima vise znanja i snage od iskusnih, ali istrosenih fudbalera belgijskog tima (najmladji njihov igrac ima 27 godina).

Nista nisu vredeli lepi driblinzi, prodori, sve je ponovo pokvarila nova greska Zvezdine odbrane. Radinski je prvo pogodio stativu, lose su se branili Zivkovic i Njegus i tridesetojednogodisnji Rolan Dauve je ponovo savladao Jevrica. Hofmans je u finisu zamalo naterao Marinovica na intervenciju koja je mogla zavrsiti autogolom. Na drugoj strani usamljeni Jovicic je uzalud cekao neku loptu. Na zalost, u zavrsnici Zvezda se samo branila.

I. S. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /