Petak, 19. septembar 1997.

AKCIJA POKRETA STUDENATA SRBIJE "SNEG U SEPTEMBRU"

Milion letaka protiv samovlasca

Policija bezuspesno pokusala da zaustavi sneg od papira koji su studenti "proizvodili" sa krovova zgrada, a sugradjani s odusevljenjem docekivali u centralnoj beogradskoj ulici

Beograd. - Pokret studenata Srbije je juce nastavio akciju pod nazivom "Sneg u septembru", u sklopu serijala "Stop tiraniji". Ovoga puta akademci su umesto papirnatih aviona sa centralnih beogradskih krovova bacili milion letaka protiv "samovlasca Slobodana Milosevica". Medjutim, akcija nije u potpunosti sprovedena, kako je i bila zamisljena, a za to su se, po ko zna koji put, "pobrinuli" pripadnici MUP-a Srbije.

Plan je bio da akcija pocne u 15.15 casova, a pocetak je trebalo da oznaci kombi sa ozvucenjem, koji je cirkulisao od Slavije do Kalemegdana. Cim bi se nasao u Ulici srpskih vladara, gde su krovovi bili "najpokriveniji", oznacio bi se i pocetak akcije. Medjutim, vec u Bulevaru revolucije troje policijskih kola je blokiralo kombi sa obrazlozenjem da je "tehnicki neispravan", primoravsi studente da automobil odvezu na Staro sajmiste.

Studenti su se raspodelili u vise grupa i za tili cas zaposeli centralne beogradske krovove (Beogradjanka, Slavija, Terazije...). Posto je kombi "bio tehnicki neispravan", akcija je pocela sa zakasnjenjem ali sa nista manjim odusevljenjem sugradjana koji su se u tom trenutku nasli u Ulici srpskih vladara. Vec na samom pocetku ulica je bila prekrivena snegom od papira na kojima je ispisana krivica predsednika SRJ Slobodana Milosevica, za veliki broj "mladih oteranih iz nase zemlje, veliki broj poginulih, osakacenih, gladnih...".

- Bacanjem letaka zavrsavamo nasu akciju pod nazivom "Stop tiraniji" u okviru koje smo obisli gotovo celu nasu zemlju i gostovali u svim lokalnim medijima. Na ovaj nacin mi smo jos jednom izrazili protest protiv politike koja se vodi u ovoj zemlji, zbog koje su stotine hiljada mladih ljudi srecu potrazile u tudjim zemljama i isto toliko, na ovaj ili onaj nacin, ostali trajni invalidi ili su vec godinama gladni - rekao je predsednik Studentskog parlamenta Slobodan Homen.

V. Djordjevic

U SUBOTU UVECE VELIKA ZURKA STUDENTSKOG PARLAMENTA

"Necemo da cutimo"

Kako "Nasa Borba" nezvanicno saznaje u vrhu Studentskog parlamenta, ta organizacija ce u subotu uvece, odmah nakon zavrsetka skupa Studentskog politickog kluba, organizovati svoju zurku pod nazivom "Necemo da cutimo". Za ovaj hepening ceka se dozvola Ministarstva unutrasnjih poslova Srbije. Medjutim, posto se za dozvolu, koja po svemu sudeci i nece biti izdata, ceka i po nekoliko dana, akademci ce, verovatno, ipak samoinicijativno obradovati svoje kolege.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /