Petak, 19. septembar 1997.

TEZAK INCIDENT U ALBANSKOM PARLAMENTU

Socijalista tesko ranio poslanika demokrata

Poslanik vladajuce partije Gafur Mazreku ispalio cetiri metka iz pistolja u Azema Hajdarija u hodniku skupstine, neposredno pred pocetak jucerasnjeg zasedanja

Tirana, Beta-Rojter, Montena-faks. - Azem Hajdari, visoki funkcioner Demokratske partije, glavne opozicione stranke u Albaniji, ranjen je juce pre podne u albanskom parlamentu iz vatrenog oruzja i nalazi se u kriticnom stanju. Do napada je doslo u hodniku, neposredno pred pocetak zasedanja.

Poslanik vladajuce Socijalisticke partije Gafur Mazreku ispalio je cetiri hica iz pistolja na Hajdarija u zgradi albanskog parlamenta, nakon cega je on odmah prebacen u bolnicu. "Hajdari je krvario, ali je jos uvek bio ziv kada je odvezen u bolnicu", dodao je taj svedok. Novinar koji se zatekao na licu mesta rekao je da je Hajdari sa tri metka pogodjen u desno rame.

Nadlezni organi, kako je saopsteno, odmah su poceli istragu radi rasvetljavanja okolnosti koje su prethodile tom nemilom slucaju, a sednica parlamenta je pomerena za kasnije popodne, uz najavu da ce biti reci i o oduzimanju imuniteta poslaniku Mazrekuu.

Demokratska partija najavila je juce da ce prirediti vanrednu konferenciju za stampu i saopstiti svoje vidjenje tog incidenta, koji je odmah osudio i partijski lider, bivsi albanski predsednik Sali Berisa.

Hajdari i Mazreku su se u utorak potukli u parlamentu, tokom rasprave o porezima. Hajdari je jedan od najblizih saradnika Salija Berise.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /