Petak, 19. septembar 1997.

U PODGORICI NASTAVLJENO SUDJENJE MUP-U CRNE GORE PO TUZBI MOMIRA BULATOVICA

Bulatovicu zabranjen pristup po nalogu vrha DPS

Odluku o zabrani ulaska u zgradu DPS svim clanovima raspustenog krila DPS Podgorice, pa i Momiru Bulatovicu, doneo Dusko Markovic, poslovni direktor DPS-a, koji je to juce i priznao pred sudom u Podgorici

Podgorica. - U podgorickom Osnovnom sudu, pred sudijom Rankom Vukicem, juce je saslusanjem svjedoka nastavljeno sudjenje Ministarstvu unutrasnjih poslova Crne Gore i rukovodstvu Uprave republickih organa zajednickih poslova, po tuzbi Momira Bulatovica (smijenjenog) predsjednika DPS-a i rukovodilaca (raspustenog) opstinskog odobra DPS-a Podgorice, zbog toga sto im je 16. jula ove godine onemoguceno da udju u zgradu DPS-a gdje suse nalazile njihove sluzbene (radne) prostorije.

Svjedoceci u ulozi poslovnog direktora Demokratske partije socijalista, Dusko Markovic je izjavio da je po njegovom nalogu zabranjen ulaz u zgradu DPS-a svim clanovima (raspustenog) Opstinskog odbora DPS-a Podgorice, pa i njegovim funkcionerima - predsjedniku Predragu Bulatovicu i sekretar Velizaru Kaludjerovicu.

"To je moja odluka, koju sam donio uz saglasnost predsjednika Demokratske partije socijalista" - naglasio je Markovic.

On je takodje priznao da je licno naredio da se izmijene brave na kancelarijama predsjednika i sekretara OO DPS-a, te dotadasnjeg poslovnog direkora DPS-a Dragise Pesica i da ostanu zatvorene sve dok se ne izvrsi komisijska primo-predaja stvari i dokumentacije. Do sada je to jedino uradio Dragisa Pesic.

Markovic je naglasio da je 16. jula licno razgovarao sa predsjednikom Momirom Bulatovicem, koji je odbio da udje u zgradu DPS-a kao drzavni funkcioner. "Kad sam mu saopstio da ja sprovodim samo odluke organa DPS-a, on je rekao da on te odluke ne postuje" - rekao je Markovic.

Sudija Vukic je prihvatio predlog advokata tuzilaca Djordjija Ulicevica da se na naredno rociste (koje je zakazano za 25. septembar) kao svjedok pozove Milan Paunovic, rukovodilac u Centru za bezbjednost Podgorice, koji se, prema njegovom navodu, toga dana nalazio ispred zgrade DPS-a. Markovic je osporio tvrdnje tuzilaca da su 16. jula ispred zgrade vladajuce crnogorske stranke bile angazovane "pojacane snage policije". "Ja to nijesam primijetio" - rekao je Markovic. Slicno je izjavio i Brano Adzic, radnik obezbjedjenja, koji je istakao da ova sluzba pripada Ministarstvu unutrasnjih poslova, ali da radi po nalozima poslovnog direktora Demokratske partije socijalista, prema ustaljenom "kucnom redu", koji 16. jula nije prekrsen.

B. I. Milicic

POCEO RAT IZBORNIH PLAKATA U PODGORICI

Momo preko Mila

Podgorica. - Promotivni plakati za predsjednicku kampanju Momira Bulatovica, a njegovom fotografijom i porukom "Istina", pojavili su se juce ujutro u Podgorici, zalijepljeni preko "izbornog materijala" glavnog konkurenta - Mila Djukanovica, cije fotografije potpisane sa "Takav nam treba", vec danima "krase" fasade podgorickih zgrada.

Bulatovic i njegova "Istina" juce su bili glavna tema (vec opredijeljenih) Podgoricana. Mnogi su cak zazalili sto "mlado, pametno i lijepo" rukovodstvo i na ovim izborima nije zajedno. Smatraju da bi Crnoj Gori trenutno najbolje odgovarala parola "Istina - takav nam treba".

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /