Petak, 19. septembar 1997.

REPUBLICKA IZBORNA KOMISIJA CRNE GORE

Sedam predsednickih kandidata, sanse za jos dvojicu

Potrvrdjene i proglasene kandidature Mila Djukanovica, Momira Bulatovica, dr Novice Stanica, dr Slobodana Vujacica, dr Novice Vojinovica, dr Dragana Hajdukovica i Acima Visnjica. Sanse jos imaju Milan Radulovic i Mihailo-Milo Markovic, a eliminisani su Borislav Pelevic i Borislav-Boro Miranovic

Podgorica. - Republicka izborna komisija potvrdila je i proglasila sedam kandidatura za predsjednika Crne Gore, a za jos dvije kandidature postoje sanse da budu potvrdjene. Dvojica kandidata definitivno su propustili priliku da se ukljuce u izbornu trku.

Potvrdjene su i proglasene kandidature: Mila Djukanovica (DPS CG), Momira Bulatovica (DPS CG), dr Novice Stanica (grupa gradjana), dr Slobodana Vujacica ( grupa gradjana), dr Novice Vojinovica (Srpska demokratska stranka), dr Dragana Hajdukovica (grupa gradjana) i Acima Visnjica (Otadzbinska stranka).

Stranka prirodnog zakona, koja je kandidovala Milana Radulovica, treba da u zakonskom roku otkloni nedostatke u pogledu potpisa biraca koji podrzavaju kandidaturu. Grupa gradjana koja je predlozila Mihaila-Mila Markovica ima mogucnost da se zali Ustavnom sudu CG na negativno resenje RIK, a da li ce to i uciniti ostaje da se vidi.

Iz izborne trke su na startu eliminisani: Borislav Pelevic, kandidat Stranke srpskog jedinstva CG, i Borislav-Boro Miranovic, kandidat grupe gradjana. Pelevicu nije pomogla ni zalba Ustavnom sudu CG, jer nije pravovrememo postao stanovnik Crne Gore, dok su samozvanog kralja Crne Gore Miranovica eliminisali problematicni potpisi. RIK je utvrdila da su u 768 slucajeva podrzavaoci kanidature "kralja Bora" svoj potpis stavili i iza necije druge kandidature.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /