Petak, 19. septembar 1997.

SLAVKO DRLJEVIC, U INTERVJUU PODGORICKIM "VIJESTIMA"

Predsednik bio od pocetka ukljucen u pricu o perperu

Reagujuci na optuzbe crnogorskog predsednika, bivsi potpredsednik vlade objasnjava da se radilo samo o novcanom bonu za zastitu od inflatornih kretanja i tvrdi da je "svaka Bulatoviceva prica sada mimo istine"

Podgorica. - Podgoricki nezavisni dnevnik "Vijesti" objavio je prije par dana da je Momir Bulatovic, predsjednik Crne Gore i predsjednicki kandidat, na skupu svojih pristalica u Rastovcu kod Niksica, ponovio neke svoje ranije optuzbe na racun bivseg potpredsjednika crnogorske vlade Slavka Drljevica. Prema navodima "Vijesti", Bulatovic je kazao da je Drljevic kreirao program crnogorske valute, i da su mu taj program iz Vasingtona poslali premijer Djukanovic i Drljevic. "Dokument na 32 strane cuvam u fioci. Ja sam ih pitao: Jeste li poludjeli?", citiraju "Vijesti" Bulatoviceve rijeci.

U jucerasnjem broju "Vijseti" objavljuju intervju sa Drljevicem, u kome on komentarise najnovije Bulatoviceve optuzbe.

"Koliko su Bulatoviceve izjave istinite najbolje se vidi iz cinjenice da ja uopste i nijesam bio u Vasingtonu, niti je ikada o ovoj temi vodjena rasprava na nacin kako to on zeli da predstavi", kaze Drljevic, napominjuci da je Bualtoviceva prica o perperu "od pocetka do kaja neistinita". "To je prica samo o novcanom bonu, koji bi bio osnov za zastitu Crne Gore od inflatornih kretanja, koja su u januaru najavljena", precizira on.

U tu pricu je, tvrdi Drljevic, Bulatovic bio od pocetka ukljucen. "Prisustvovao je dogovoru o tome da pominjanje perpera treba da posluzi kao upozorenje da ce se Crna Gora braniti od inflacije. Bilo je pripremljeno i pismo koje je Bulatovic trebalo da posalje Slobodanu Milosevicu i da ga upozori da se ne ostvaruje ekonomska politika, da ne funkcionise Savezna vlada i slicno. Sa tog kratkog dogovora on je brzo otisao. Pismo nikad nije potpisao, jer nije smio", prisjeca se Drljevic i dodaje da je prica o perperu tu zavrsena.

O dokumentu koji pominje Bulatovic, i koji je, navodno, napisan na 32 strane, Drljevic kaze:

"Izgleda da se taj njegov primjerak "umnozio" na 32 strane. Ja imam primjerak sa 16 strana, od kojih se najveci dio tice odnosa sa MMF ili govori o eventualnoj korpi valutnog odbora, a pominje se i mogucnost zastite domace valute. Kod njega je to u medjuvremenu "umnozeno", kao sto je i svaka njegova prica sada mimo istine i mimo granica".

U intervjuu "Vijestima", Drljevic kaze da ce na Bulatoviceve napade i klevete uzvratiti na nacin, u vrijeme i na mjestu koje on (Drljevic) izabere.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /