Subota, 20. septembar 1997.

BILJANA PLAVSIC PRIMILA JOVICU STANISICA

Razgovori o pretnjama Dejtonu

Banjaluka. - Sef Drzavne bezbednosti Srbije Jovica Stanisic sastao se juce u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske Biljanom Plavsic. Nakon dvocasovnog razgovora vodjenog iza zatvorenih vrata Stanisic je kratko izjavio novinarima da je sa predsednicom Plavsic razgovarao o pitanjima koja ugrozavaju nacionalnu bezbednost i uopste bezbednost Republike Srpske.

"U stvari, razgovarali smo o pitanjima koja predstavljaju pretnju sprovodjenju Dejtonskog sporazuma", rekao je Stanisic.

Na novinarsko pitanje koji od dva MUP-a RS podrzava - onaj lojalan predsednici Plavsic, ili onaj koji je na strani rukovodstva sa Pala, sef Drzavne bezbednosti Srbije je odgovorio: "Podrzavamo Republiku Srpsku onako kako je postavljena Dejtonskim mirovnim sporazumom".

Stanisic nije hteo da potvrdi da li je Plavsicevoj predao poruku jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevic u vezi sa predstojecim izborima. Poznato je da je Milosevic zagovornik ideje da se, osim izbora za Skupstinu sprovedu i predsednicki izbori u RS.

LJ. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /