Subota, 20. septembar 1997.

PETO ROCISTE PO TUZBI RADNIKA RTS ZAKAZANO ZA 1. DECEMBAR

Osteceni spremaju krivicne prijave

Beograd. - Prvi opstinski sud juce je odlicio da se spor u vezi tuzbe 30 radnika RTS, koji su trazili ponistenje odluka o prinudnim odmorima, nastavi prvog decembra ove godine.

Grupa novinara i urednika poslata je na odmor pocetkom '93. godine, zbog navodno teske ekonomske situacije u toj televiziji, mada je u medjuvremenu na posao primljeno oko hiljadu radnika. Prvi opstinski sud je od '93. cetiri puta presudjivao u korist tuzilaca, a drugostepeni, Okruzni sud vracao je predmete na ponovno resavanje iz proceduralnih razloga.

Prema recima Filipa Davida, bivseg urednika dramskog programa RTS i jednog od tuzilaca, opstrukcija Okruznog suda je politicke, a ne pravne prirode.

- Trazicemo zastitu od javnog pravobranioca i odgovarajucih odbora Savezne i Republicke skupstine. Trebalo bi da podnesemo i krivicne prijave protiv zaposlenih u RTS pocevsi od generalnog direktora do odgovarajucih urednika koji namerno sakrivaju podatke o tome sta se krije iza ovog procesa, naglasio je David nakon okoncanja jucerasnjeg sudjenja.

T. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /