Ponedeljak, 22. septembar 1997.

PREMA PODACIMA IZBORNOG STABA SOCIJALISTICKE PARTIJE SRBIJE

Dacic: "Rano za zakljucke"

Beograd. - Procenat izaslih i na parlamentarne i na predsednicke izbore je jos u ranim poslepodnevnim casovima presao 50 odsto. Izbori su odrzani u demokratskoj i fer atmosferi bez obziljnijih i vecih ekscesa i spornih situacija - rekao je Ivica Dacic na nocasnjoj konferenciji za stampu u izbornom stabu Socijalisticke partije Srbije. Isticuci da je izborni stab prebrojao svega jedan procenat ukupnih glasova za predsednicke i parlamentarne izbore, Dacic je rekao da Zoran Lilic vodi ispred ostalih kandidata isto kao i jedinstvena lista SPS- JUL - ND - Slobodan Milosevic.

Od prebrojanih 70.452 glasacka listica, Lilic je, prema Dacicevim recima, osvojio 28.761, Vojislav Seselj 18.297 a Vuk Draskovic 17.635. Svi ostali predsednicki kandidati osvojili su 10 puta manje glasova, dodao je Dacic.

Prema njegovim recima, od prebrojanih 74.458 glasova, leva koalicija osvojila je 30.089, Srpski pokret obnove 19.628, a Srpska radikalna stranka 19.276. "Ocekujemo da ce se ovakva tendencija nastaviti i da ce slicni podaci stizati i sa drugih mesta", naglasio je Dacic, izbegavsi, medjutim, da odgovori na pitanje novinara da li se vec sada moze reci da su njegova partija i njeni koalicioni partneri osvojili vise od 50 odsto mesta u parlamentu. "Za sada je previse rano za izvlacenje ovakvog zakljucka, jer raspolazemo sa malim brojem podataka sa birickih mesta", objasnio je Dacic.

Odgovarajuci na pitanje kako komentarise stav Demokratske stranke da je antiizborna kampanja potpuno uspela, Ivica Dacic je rekao da su podaci demokrata tacni i ispravni koliko i njihova politika - oni su pogresni.

Oprezno o Beogradu

"Za Beograd nemamo informacija sa veceg broja birackih mesta, tako da je prerano govoriti o tome. Za sada imamo podatke za izbornu jedinicu 2 - Vozdovac, gde je SPS osvojio 1828 glasova, SPO 1772 a SRS 1380 glasova", izjavio je Ivica Dacic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /