Ponedeljak, 22. septembar 1997.

IVAN KOVACEVIC, PORTPAROL SPO

Bojkot nije uspeo

Beograd. - "Rezultati glasanja jos uvek stizu u nas Izborni stab, ali za sada ima indicija da jako dobro stojimo u centralnoj Srbiji", rekao je sinoc Ivan Kovacevic, portparol SPO, na konferenciji za stampu u Izbornom stabu ove stranke.

Prema prvim nezvanicnim rezultatima u opstini Stari grad gde je obradjeno 28 birackih mesta na predsednickim izborima Vuk Draskovic je dobio 3.683, Zoran Lilic 4.053 a Vojislav Seselj 2.300 glasova. Na Vozdovcu je do zakljucenja ovog broja u vodjstvu bio Zoran Lilic sa 4.281 glasom. Iza njega je Draskovic sa 3.953 glasa i Vojislav Seselj sa 3.603 glasa.

Iz Kragujevca su stigli i preliminarni rezultati o parlamentarnim izborima, gde je do ponoci 37 odsto glasova osvoji SPO, 28 odsto SPS i 32 odsto SRS. U Prokuplju je do ponoci bio u vodjstvu Draskovic, a u Smederevskoj Palanci Zoran Lilic.

- Bojkot izbora nije uspeo, cak ni u centralnim beogradskim opstinama, gde je na glasanje izaslo vise od 50 odsto biraca - rekao je Ivan Kovacevic i dodao da su uocene i neke neregularnosti na birackim mestima u Peci i Gnjilanu, gde posmatracima SPO-a nije dozvoljeno da prisustvuju brojanju glasova.

Na nase pitanje kako komentarise najavu OEBS-a da ce Felipe Gonzales biti upucen u SRJ kao specijalni izaslanik, Kovacevic je rekao da je "Gonzales politicar koji jako dobro poznaje politicku situaciju u Srbiji, posebno marifetluke na proslim izborima"

Prema poslednjoj informaciji konacni rezultati bice prezentirani na danasnjoj konferenciji za sampu u 13 sati.

S. Milicic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /