Ponedeljak, 22. septembar 1997.

MELISA FLEMING, PORTPAROL OEBS O RADU POSMATRACKE MISIJE NA IZBORIMA U SRBIJI

Danas preliminarni izvestaj

Beograd, Beta-FoNet. - Dolazak bivseg spanskog premijera Felipea Gonsalesa posle izbora u Srbiji nije vezan samo za te izbore, vec ce on insistirati na demokratskim reformama koje su sadrzane u njegovom izvestaju, izjavila je u subotu u Beogradu portparol Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Melisa Fleming.

"Cilj OEBS i Gonsalesa je da se ova zemlja ukljuci u medjunarodne organizacije", rekla je Fleming beogradskoj televiziji Studio B. Ona je rekla da OEBS salje Gonsalesa u SRJ da bi se ispunili zahtevi te organizacije vezani za celokupan demokratski razvoj, ukljucujuci i rad medija. Prema recima Melise Fleming, Gonsales ce za vreme svog boravka putovati po SRJ i razgovarati sa predstavnicima vlasti i politickim partijama.

Gonsales ce biti glavni predstavnik OEBS sve do sredine decembra kada se ocekuje njegov izvestaj. Melisa Fleming je jos rekla da su organizatori iz OEBS jedini koji znaju na kojim birackim mestima ce biti posmatraci te organizacije i dodala da to ne zna ni Republicka izborna komisija Srbije, niti biracki odbori.

"U ponedeljak cemo objaviti preliminarni izvestaj u kojem ce biti sadrzano ono sto su nasi posmatraci zapazili. Po zavrsetku izbornog procesa objavicemo i detaljan izvestaj. Dakle, necemo davati nikakve procene ili sudove dok se izbori ne zavrse", precizirala je Fleming.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /