Ponedeljak, 22. septembar 1997.

VUK DRASKOVIC, PREDSEDNICKI KANDIDAT SPO

Ako ne bude kradje - pobedjujemo

Pitanja su malo glupa: Vuk Draskovic
sa suprugom Danicom
juce na glasackom mestu
FOTO: N. Stojanovic

Beograd. - Nadam se da ovog puta nece biti izbornih manipulacija i kradja. ako tako bude, ocekujem svoju pobedu i pobedu Srpskog pokreta obnove - izjavio je Vuk Draskovic, predsednicki kandidat i predsednik Srpskog pokreta obnove, juce, nakon glasanja u OS "14. oktobar" na Labudovom brdu.

- Ocekujem da gradjani ne poslusaju pozive na bojkot izbora, jer bojkotovanje izbora direktno pomaze ocuvanju postojeceg stanja - prokomentarisao je Draskovic aktivnosti antiizbornog bloka partija, dodajuci da u drugom krugu predsednickih izbora, ako ih bude, ocekuje da se, "kako je i logicno, sucele dve najvece partije u zemlji - SPS i SPO".

Dok je lider SPO govorio o tome koji ce biti njegovi prvi koraci, ako postane predsednik Srbije, (nacionalno pomirenje, ekonomski prosperitet, obezbedjivanje socijalno ugrozenih...) neko je sa strane upitao "ko ce da vrati Srbe u Bosnu". na ovu opasku Draskovic je rekao da "samo puno postovanje Dejtonskog sporazuma moze da dovede do povratka Srba u Bosnu" i dodao: -nije daleko dan kada ce se Srbi vratiti u Krajinu. Ako se bude postovao Dejtonski sporazum, licno cu voditi Srbe u Knin, Obrovac, Glamoc.

Na ulasku u skolu u kojoj je glasao bracni par Draskovic dezurao je aktivista Centra za slobodu izbora i demokratiju koji je anketirao gradjane, raspitujuci se za to da li je bilo neregularnosti u toku glasanja. Kada je isto pitanje postavio i Draskovicima, predsednik SPO je odgovorio da "niko ne moze da utice na njegov izbor", a Danica Draskovic je samo rekla da supitanja "malo glupa".

S. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /