Ponedeljak, 22. septembar 1997.

ZORAN LILIC, PREDSEDNICKI KANDIDAT SPS-JUL-ND

Milosevic - simbol jedne politike

Nema potrebe za drugim krugom:
Zoran Lilic sa suprugom
Ljubicom nakon glasanja
FOTO: D. Milosevic

Beograd. - Petnaestak minuta nakon zakazanog termina (1o casova), u automobilu AUDI A 8, u pranji supruge Ljubice i telohranitelja, stigao je Zoran Lilic, predsednicki kandidat jedinstvene liste SPS, JUL, ND - Slobodan Milosevic. Predsednicki kandidat leve koalicije glasao je u novobeogradskoj Mesnoj zajednici "Kadinjaca", na birackom mestu 23 (Izborna jedinica 3 Novi Beograd).

Nekoliko minuta pre deset casova, smanjen je broj gradjana koji mogu uci u prostoriju za glasanje. Od oko dvadesetak okupljenih glasaca mahom starijeg doba koji su cekali pred vratima, nekolicina je bila vidno izrevoltirana cinjenicom da ce morati da cekaju. Ipak, kada se pojavio predsednicki kandidat docekan je aplauzom. Oko MZ "Kadinjaca" bilo je petnaestak ljudi iz obezbedjenja, od kojih su neki kandidata Lilica vec oslovljavali kao predsednika.

Istakao bih da mnogi potcenjuju politicku i patriotsku svest nasih gradjana i naroda u celini. Mislim da nisu u pravu i upravo zato ocekujem da i danas dobije poverenje politika koja je iznad svega donela mir na nasim prostorima. Politika koja je stvorila korektne uslove da se Srbija brze popravlja i krene putem razvoja jer to je u interesu nasih gradjana i naroda u celini - rekao je Zoran Lilic.

Na pitanje novinara "Nase Borbe", da li ce svoje glasace, ukoliko ne udje u drugi krug, pozvati da glasaju za drugog kandidata, Lilic je samouvereno rekao: "Mislim da za to nece biti potrebe".

Na pitanje da li mu je i koliko u predizbornoj kampanji pomogao plakat sa likom Slobodana Milosevica, Lilic je odgovorio: "Ne znam zasto bi mi pomagao. Slobodan Milosevic je simbol jedne politike i mislim da i dalje treba da postoji na ovom politickom nebu, bez obzira sto to nekome ne odgovara. Je l' tako?".

Z. M. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /