Ponedeljak, 22. septembar 1997.

VUK OBRADOVIC, PREDSEDNICKI KANDIDAT SOCIJALDEMOKRATIJE

Novi izbori - iduce godine

Beograd. - U tacno zakazano vreme, 1o casova i 3o minuta, na birackom mestu 27 na Konjarniku ( Izborna jedinica 2 - Zvezdara), glasao je Vuk Obradovic, predsednik Socijaldemokratije i predsednicki kandidat ove stranke.

- Ovo je samo jedna od epizoda u borbi za demokratsku Srbiju. Stabilan demokratski poredak u Srbiji moze se uspostaviti tek nakon nekoliko izbornih krugova. Socijaldemokratija ce se zalagati da se naredni parlamentarni izbori u Srbiji odrze vec iduce godine. Mi od sutra krecemo sa pripremama za te izbore - rekao je Vuk Obradovic, i dodao da ce nove izbore traziti svi.

Na pitanje da li ce mozda doci do stvaranja nekog novog bloka, koji ce zahtevati izbore za godinu dana, Obradovic je odgovorio: "O tom potom. Mi smo i sada nastupili samostalno, verovatno cemo i ubuduce.

Obradovic smatra da ce drugog kruga verovatno biti, a koji ce kandidati proci, tesko je reci. "Biracko telo Srbije veoma je nepredvidivo".

- Socijaldemokratija je vec ostvarila pobedu. Za nas se zna. Cilj nam je da udjemo u parlament i uveren sam da cemo uci. Da ima Boga, bilo bi to na siroka vrata - ocenio je Obradovic.

Inace, Vuk Obradovic nije zadovoljan uslovima u kojima je odrzana predizborna kampanja, "nije bilo ni "f" od fer uslova, a inace mi smo uradili sve sto je u nasoj moci".

Upitan zasto je, ukoliko nije zadovoljan uslovima, izasao na izbore, Obradovic je rekao : "I ovo je jedan od nacina da se Srbija demokratuzuje. Treba se tuci, botiri, a ne povlaciti. Apstinencijom se nista ne postize. Mi smo borci".

Z. M. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /