Ponedeljak, 22. septembar 1997.

DUSAN MIHAJLOVIC, PREDSEDNIK NOVE DEMOKRATIJE

Nasa pobeda nije niciji poraz

Poziv dobronamernima: Dusan Mihajlovic
FOTO: D. Milosevic

Beograd. - Od politicara, medju prvima glasao je Dusan Mihajlovic, predsednik Nove demokratije i kandidat za poslanika na jedinstvenoj listi SPS- JUL-ND Slobodan Milosevic, koju predvodi premijer Mirko Marjanovic.

Automobilom marke "Lancia", u pratnji supruge, telohranitelja i vozaca, Mihajlovic je stigao oko osam casova. Inace glasao je na birackom mestu 26 na Savskom vencu u Bulevaru Vojvode Misica 39 (Izborna jedinica 1 - Palilula).

- Narod ce odluciti. Mislim da ce jedinstvena lista (SPS, JUL, ND) u kojoj je i Nova demokratija, ubedljivo pobediti na predsednickim izborima. Ono sto je vazno je cinjenica da ta pobeda nece biti niciji poraz. Naprotiv, bice poziv svim dobronamernima da se udruzimo, da sprovedemo reforme koje su pred nama - rekao je Dusan Mihajlovic, iznoseci izborna ocekivanja njegove stranke.

Eventualna pobeda nekih drugih stranaka, kako kaze, znacice sporije ostvarivanje reformi koje su potrebne Srbiji.

Mihajlovic smatra da je sasvim izvesno da ce na izbore izaci daleko vise od polovine birackog tela. "Normalno, ne racunam najveci deo gradjana albanske narodnosti koji ne izlazi na izbore, a sto ce znacajno umanjiti procenat ucesca na izborima", rekao je on.

Govoreci o znacaju ovih izbora naglasio je da oni, kako kaze, "treba da donesu period mirnog i stabilnog razvoja, ubrzano resavanje ekonomskih i socijalnih problema, kao i jasnu politicku opciju u skladu sa nasom orijentacijom - Srbija na Zapadu, koja ce voditi ovu zemlju ka ravnopravnom clanstvu u okviru buduce ujedinjene Evrope", rekao je Mihajlovic i dodao da se nada da ce njegova stranka na ovim izborima ostvariti bolji uspeh nego na prethodnim.

Z. M. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /