Ponedeljak, 22. septembar 1997.

PROCENE IZBORNIH KOMISIJA U BEOGRADU

Novi Beograd prednjaci po odzivu biraca

Beograd. - Neposredno nakon glasanja Izborne komisije za dve od cetiri izborne jedinice u Beogradu - Vozdovac i Novi Beograd ocenile su da je izaslo preko pedeset posto biraca, dok za izborne jedinice Palilula i Cukarica procena nije data. Izborne komisije u sve cetiri izborne jedinice kazu da je prema pristiglim podacima glasanje proslo regularno, kao i da su manji problemi koji su se pojavili brzo otklanjani.

Izborna komisija za izbornu jedinicu Novi Boegrad procenila je da je, prema pristiglim informacijama, na ovom podrucju izaslo izmedju 55 i 60 odsto biraca. Kako nam je rekla Slavica Radosavljevic, koliko je clanovima Izborne komisije poznato, nije bilo problema prilikom glasanja.

Clan Izborne komisije za izbornu jedinicu Vozdovac Aleksandar Dubljanin rekao nam je da se moze proceniti kako je izaslo peko 50 odsto biraca, mada su pri ovakvim procenama moguca manja odstupanja. Prema njegovim recima, koliko mu je poznato, glasanje je proteklo regularno sem jednog "manjeg prigovora" ali nije precizirao o cemu se radi.

Iz Izborne komisije za izbornu jedinicu Cukarica, sat vremena nakon zatvaranja glasackih mesta receno nam je da procenu i to delimicno mogu da daju za period do 15. casova. Predstavnik komisije, koji nije zeleo da se predstavi rekao je kako je prema nekim podacima u prigradskim mestima glasalo i 45 odsto upisanih biraca. Kako nam je jos nezvanicno u ovoj Izbornoj komisiji receno pristigle su i prijave na rad birackih odbora u tri biracka mesta, koje je uputio Srpski pokret obnove.

Iz Izborne komisije za jedinicu Palilula nisu davali procenu koliko je odzvi, navodeci kako ova jedinica pokriva veoma udaljena mesta (deo "i preko Dunava") od kojih neka nemaju ni telefon. Navodeci da prema njenim saznanjima nije bilo incidenata, Katarina Manojlovic iz komisije ocenila je da je prema pristiglim podacima, izgleda, u opstinama Stari Gradu i Vracar bio slabiji odziva biraca a u opstini Palilula i Savski Venac bolji.

N. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /