Ponedeljak, 22. septembar 1997.

KRUSEVAC

Veliki uzlet Vojislava Seselja

Krusevac. - Nakon sto je nezvanicno obradjeno oko 15 odsto izvestaja na teritoriji izborne jedinice 22 Krusevac, vec je jasno da bojkot nije uspeo. Na biraliste je izaslo oko 75 odsto biraca, sto je vise u odnosu na proslogodisnje izbore. Izuzetno veliki broj vazecih listica, oko 95 odsto, pokazuje da su biraci znali za koga glasaju, a glasali su najcesce za dr Vojislava Seselja i njegovu Srpsku radikalnu stranku.

Na parlamentarnim republickim izborima vodi udruzena lista Socijalisticke partije Srbije- JUL-ND, koja je osvojila oko 34 odsto glasova, ali su im radikali za petama sa vise od 30 odsto glasova. SPO ima oko 27,5 odsto glasova.

Iznenadjujuci podatak je da Zoran Lilic osvaja vise glasova nego lista stranaka koje su ga kandidovale. Lilic je osvojio oko 35 odsto glasova, Seselj je drugi sa oko 30 odsto, dok je treci Vuk Draskovic sa 27 odsto glasova.

U pojedinim prigradskim naseljima, Prnjavor i Lazarica, radikali su bili toliko ubedljivi da su nadmasili zdruzenu listu levice i SPO. Preciznih podataka iz preostalih pet opstina rasinskog okruga nema, ali nezvanicni podaci govore da Seselj veliki rast belezi u bruskoj i aleksandrovackoj opstini, dok su u opstini Trstenik biraci najvise glasova dali Vuku Draskovicu i SPO. Precizni rezultati bice poznati tek u ponedeljak ujutru, negde oko 7 casova.

S. Milenkovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /