Ponedeljak, 22. septembar 1997.

PIROT

Dobar odziv glasaca

Prema jos uvek nezvanicnim podacima Opstinske izborne komisije u Pirotu, na jucerasnje predsednicke i parlamentarne izbore izasao je veliki broj biraca. Od 52.323 biraca na izbore u ovoj opstini izaslo je vise od 60 posto.

Prema podacima koji su do 23 casa stigli u opstinsku izbornu komisiju, a radi se o zapisnicima sa 10 od 100 birackih mesta, SRS vodi na predsednickim i parlamentarnim izborima, sledi SPS-JUL-ND, a na trecem mestu je SPO.

U toku jucerasnjeg dana, stizale su brojne prituzbe stranaka na regularnost izbora. Najvise (osam) prituzbi podnela je Srpska radikalna stranka. Po podacima do kojih su dosli kontrolori SRS u selu Vilkovija u opstini Dimitrovgrad, u 10 casova i 30 minuta zatvoreno je biracko mesto, jer je izgleda biracki odbor smatrao da preostala tri glasaca koji do tog vremena (od 37 glasalo 34) nisu glasali, ne treba vise da ceka.

Sve uocene neregularnosti izborna komisija je otklanjala. Po recima clana Izborne komisije u Izbornoj jedinici 23 - Nis Batice Aleksica, izbori su protekli bez problema, a jedini nesporazumi su bili oko pojasnjenja da biraci sa sobom moraju da imaju dokument za identifikovanje.

Z. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /