Utorak, 23. septembar 1997.

REAGOVANJE NA PRVE IZBORNE REZULTATE U SEDISTU SPO

Ko je kriv za neuspeh?

Raspolozenje se pogorsavalo kada su poceli da pristizu rezultati iz Vojvodine i sa juga Srbije

U Srpskom pokretu obnove preksinoc je vladao muk. Raspolozenje se iz minuta u minut sve vise pogorsavalo, narocito kad su poceli pristizati rezultati iz Vojvodine i juga Srbije. Kad se saznalo da je predsednicki kandidat, kao i poslanicka lista ove stranke i u Beogradu daleko od ocekivanog nastala je prava panika medju clanovima i simpatizerima koji su se nalazili u sedistu stranke.

- Da li je moguce. Sta je ovom narodu. To mora da su socijalisti namestili rezultate, moglo se cuti u Srpskom pokretu obnove. I novinari, koji su pratili izborne rezultate u ovoj stranci, nisu bili nista manje iznenadjeni od ostalih.

Medjutim, celnici i clanovi Srpskog pokreta obnove ekspresno su pronasli krivce za svoj izborni neuspeh. "Za ovu sramotu su krivi Djindjic i tzv. demokrate koji su nas minirali sa svojim bojkotom. Ma mora da su oni u koaliciji sa Seseljem samo da bi sprecili demokratske promene koje mi donosimo. Lepo je Dana govorila da nije nikada trebalo s njima u koaliciju. Ma i Studio B nas je upropastio", najcesci su komentari na izborni rezultat ove stranke. Koliko je nezadovoljstvo, te veceri, vladalo u Srpskom pokretu obnove najbolje govori podatak da lider ove stranke, Vuk Draskovic, cim su se pojavili prvi izborni rezultati, nije se nijednom obratio ili pozdravio sa mnogobrojnim novinarima koji su se nalazili u njegovoj stranci.

Nesto iza ponoci i novinari su napustili SPO, sto je jos vise umrtvilo atmosferu. U klubu ispod Sprskog pokreta obnove svirao je bend "Baga-Baga". Slucajno ili ne kad je sve, sto se tice izbornih rezultata, bilo jasno iz kluba se orilo: "Sve je ovo baga-baga".

V. Djordjevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /