Ponedeljak, 29. septembar 1997.

MOMIR BULATOVIC GOVORIO NA PROMOTIVNOM SKUPU U HERCEG-NOVOM

Kapo od makine protiv kapetana

Djukanovic je, navodno, krijuci to od Bulatovica i predsednika SRJ, pomagao narod Republike Srpske. Sveto Seferovic: "Kriminal u Crnoj Gori gubi stanarsko pravo 5. oktobra"

Herceg-Novi. - Na prepunom centralnom gradskom trgu u Herceg-Novom u subotu vece mr Momir Bulatovic odrzao je svoju predizbornu promociju, u pomalo neobicnom ambijentu. Naime, sve poslovne i stambene zgrade oko trga bile se, od trotoara do krova, oblijepljene predizbornim plakatima njegovog protukandidata - Mila Djukanovica. Cak je na fasadi zgrade, suprotno govornici, velikim slovima pisalo: "Momo, lazes narod".

Prema ocekivanju, Bulatovic je govorio i o spornom poluostrvu Prevlaka. "Ja sam srecan sto smo diplomatskim aktivnostima, koje traju do danas, zastitili interese Crne Gore i SRJ. Tada sam imao jednog, manje-vise, neugodnog protivnika koji je papagajski ponavljao o Prevlaci, sticuci licne poene, a to je bio gospodin Kilibarda. Sada oko Prevlake moram da ukrstim argumente sa svojim dojucerasnjim blizim saradnicima, s gospodinom Djukanovicem i ostalim ljudima iz njegove interesne grupe. I konacno s TV Crne Gore, koja je u nekoliko navrata pustala tekstove izvjesnog gospodina Kacica iz Hrvatske, koji cak zbog nekooperativnosti ne moze da bude u sastavu pregovarackog tima Hrvatske".

Devize i pismo

"Milo Djukanovic je u svoju predizbornu kampanju do sada utrosio deset miliona maraka. Time je meni napravio najvecu uslugu. Ukoliko budete dali povjerenje meni - necete morati da vracate tih deset miliona maraka s kamatama, a ako bude izabran Djukanovic sve ce to on naplatiti od ovog naroda".

"Sa zadovoljstvom moram da vas obavijestim da sam juce dobio vise nego ljubazno pismo od vrsioca duznosti glavnog i odgovornog urednika TV Crne Gore koji me ubjedjuje da je mnogo veci moj prijatelj nego mog protukandidata", rekao je mr Momir Bulatovic.

Za Djukanovica Bulatovic je rekao da je ovih dana u vise navrata javno priznao kako je, krijuci od njega i predsjednika SRJ, pomagao narod Republike Srpske. "Ali ja mislim da je to, sto je proturao premijer, debelo placeno, jer je ta pomoc isla u cigaretama i jos u necem drugom".

Da li zbog cinjenice da govori u pomorskom mjestu, Bulatovic se figurativno izrazavao, koristeci terminologiju pomoraca. Sankcije su bile to nevrijeme "koje su zahvatile nas brod" ciji je kapetan bio Bulatovic, a "kapo od makine" (upravitelj stroja) Djukanovic, "medjutim, kada je nevrijeme proslo", bilo je normalno da kapetan zatrazi ("kapa od makine") polaganja racuna.

Na skupu su jos govorili Sveto Seferovic koji je rekao da "kriminal u Crnoj Gori gubi stanarsko pravo 5. oktobra" i da se u Evropu "ne ide italijanskim gliserima, albanskim barzama i kanalima marihuane". Poslanik Nikola Dzuovic ne vjeruje u jugoslavenstvo onih "koji se ujedinjuju sa separatistima", a predsjednik opstine Pljevalja Momcilo Bojovic istakao je da "istina ima istu snagu na sjeveru i jugu", a potpredsjednik Skupstine Crne Gore Zoran Zizic je najavio nacionalizaciju imovine "novopecenih bogatasa".

P. Janicic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /