Ponedeljak, 29. septembar 1997.

SRS TVRDI DA SU IZBORI U IZBORNOJ JEDINICI PEC BILI NEREGULARNI

"Kradja glasova klasican banditizam"

Beograd. - "Rezultati Republicke izborne komisije za izbornu jedinicu Pec, nisu nista drugo do klasicnog primera najgoreg moguceg oblika banditizma kojim se krse krivicni zakoni nase zemlje. Zbog toga smo zatrazili od Vrhovnog suda da ponisti izbore u toj izbornoj jedinici i zakaze nove u zakonskom roku, rekao je predsednik IO Srpske radikalne stranke i predsednik izbornog staba te stranke Dragan Todorovic, na subotnjoj konferenciji za stampu. Prema njegovim recima, srpski radikali kao dokaze za izbornu kradju u Peckoj izbornoj jedinici imaju izjave svedoka koje su prilozili nadleznim organima.

- U vecini birackih mesta na toj izbornoj jedinici clanovi birackih komisija su jos u petak, dva dana pred izbore, bili izbaceni sa spiskova clanova birackih komisija. Posto smo ulozili zalbu RIK dobili smo resenje da biracke komisije moraju da omoguce nasim clanovima ucesce u komisijama. Medjutim, na sam dan izbora doslo je do neverovatnih stvari koje se do sada nisu desile ni u jednoj zemlji na svetu. Vecina nasih clanova birackih komisija vec u prvim popodnevnim satima je fizicki izbacena sa birackih mesta. Mnogi nasi clanovi komisija su se zalili nadleznim organima, zbog tog necuvenog skandala, ali i zbog neverovatnih stvari prilikom samog glasanja.

Naime, recimo u jednom izbornom mestu u Peci dosao je neko ko se predstavio kao clan porodice Krasnici, objasnio da su mu rekli da mora da glasa za Lilica i socijaliste, a ubrzo zatim glasao je za ce lu porodicu. Bilo je i slucajeva kada su "biraci" ubacivali po dvadesetak birackih listica, naravno za socijaliste, rekao je Todorovic.

V. Djordjevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /