Utorak, 30. septembar 1997.

ZORAN LILIC NA VALJEVSKOJ TELEVIZIJI "VUJIC"

Ako izgubim necu se ponovo kandidovati

"Ako izgubim u drugom krugu predsednickih izbora necu se ponovo kandidovati. Sta vise, podnecu ostavku i na sadasnju funkciju (potpredsednika SPS, prim. B. V.)" - rekao je Zoran Lilic u promociji na privatnoj VTV, koju je prenosio i Radio Valjevo

Valjevo. - "Ne bezim od TV duela sa Seseljem, do njega ce vrlo brzo doci na RTS zbog toga sto mu je vidljivost najveca. Ne mislim, medjutim, da ce superiornost ili inferiornost bilo koga od nas dvojice u tom nastupu bitnije uticati na ishod glasanja 5. oktobra" - dodao je Lilic, potvrdjujuci spremnost da javno suceli stavove sa liderom Srpske radikalne stranke.

On je pri tom dodao: "I ja sam za 'veliku Srbiju', ali ne u smislu teritorijalnih pretenzija, vec u ekonomskom razvoju, ravnopravnu sa Evropom i svetom, Srbiju koja ce moci da vrati svoju mladost i pamet iz inostranstva".

Na pitanje "sta ce biti sa prosvetom posle izbora", predsednicki kandidat SPS-JUL-ND je odgovorio da to zavisi od toga ko ce pobediti. Jer, jedni (levica) nude besplatno skolovanje, drugi se zalazu da se ono placa. Stvoreni su uslovi da prosvetni radnici uredno primaju plate, stvaraju se uslovi i za isplatu duga - dodao je Lilic, koji je rekao i to da se "u politici ponasa odgovorno, a na pecanju opusteno". Bez obzira na ishod izbora obecao je, u Valjevu, fudbalsku utakmicu beogradskih i valjevskih politicara!

B. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /