Utorak, 30. septembar 1997.

VOJISLAV SESELJ U NEMACKOM NEDELJNIKU "SPIGL"

Velika Srbija ostaje moj cilj

Lider radikala izjavio da bi najlepse bilo kad bi se velika Srbija jednog dana granicila sa velikom Nemackom a da za dvadeset godina nece vise biti Albanaca u Jugoslaviji

Bon, Beta. - Lider Srpske radikalne stranke i kandidat za predsednika Srbije Vojislav Seselj izjavio je da se nada da ce njegov politicki cilj, velika Srbija,biti ostvaren kada "Rusija stane na obe noge" i kada se "nacionalno probudi". "Mi ne zelimo nastavak rata. Ali granice velike Srbije ce uvek ostati moj cilj. Najlepse bi bilo kada bi se jednog dana velika Srbija granicila sa velikom Nemackom", izjavio je Seselj u intervjuu za nemacki nedeljnik "Spigl".

Primedbu novinara da u tom slucaju treba "progutati" Hrvatsku, i pitanje odakle tolika mrznja prema Hrvatskoj, Seselj je odbacio recima: "Zar ta mrznja nije razumljiva". "Mi smo sa Hrvatima u ratu. Oni su okupirali zapadni deo nase srpske domovine, Krajinu. Ona ce biti oslobodjena", naglasio je Seselj. On je naglasio da ce se to dogoditi kada Rusija stane na obe noge. "Mi racunamo sa ponovnim nacionalnim budjenjem Rusije. Zapad je pod uticajem SAD sve ucinio da unisti srpske nacionalne interese", rekao je lider SRS.

Seselj je rekao da je Bosna "vestacka tvorevina koja nema izgleda da prezivi" i da ce "jednog dana doci do ujedinjenja Republike Srpske sa Srbijom".

Odgovarajuci na primedbu novinara da je pretio da ce proterati Albance sa Kosova, Seselj je rekao da Nemacka proteruje kosovske Albance sa svoje teritorije i da Srbija ima isto pravo. "Samo ne verujte da cemo mi prihvatiti Albance (proterane) iz Nemacke. Za 20 godina Zapad ce se pitati: Albanci u Jugoslaviji? Zar njih tamo ima", rekao je Seselj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /