Utorak, 30. septembar 1997.

PREDSEDNIK NOVE DEMOKRATIJE DUSAN MIHAJLOVIC, U NOVOM SADU

Seselj - politicki pobednik zahvaljujuci svadjama ostalih

Hiljadu puta ponavljane lazi o tome da ce on obezbediti mir, red, rad i spas od raspada drzave, sto su svesrdno sirili i mediji, donelo je veliki uspeh Seselju

Novi Sad. - Politicki gledano dobitnik ovog kruga izbora je novi Broz i osvajac Zemuna Vojislav Seselj. Na istom je ostao i ucvrstio se u srcu Srbije Vuk Draskovic. Najveci gubitnik izbora je Zoran Djindjic i njegovi pokrovitelji - ocenio je juce na sednici prosirenog odbora za pripremu Skupstine Nove demokratije Vojvodine predsednik stranke Dusan Mihajlovic.

Uspeh Vojislava Seselja moze se pronaci u narednoj "dok se dvojica svadjaju, treci se koristi", gde su radikali profitirali na nerazumnom sukobu i trosenju demokratskih snaga na levici i desnici.

Misleci da im taj ultraboljsevik moze obezbediti mir, red i rad, da ih moze spasti od nacionalne izdaje i raspada drzave zbog unutrasnjih deoba i raskola, jedan broj gradjana mu je dao glas - rekao je Mihajlovic, naglasivsi da je sve to Seselj dobio zahvaljujuci hiljadu puta ponovljenim lazima koje su sirene i preko medija. Ni drzava nije sprecavala njegovo demonstriranje sile nad neistomisljenicima. Medjutim, ovaj uspeh Vojislava Seselja predsednik ND, Dusan Mihajlovic, tretira kao kratkorocan, "jer su u, svako j lazi kratke noge".

Konstatacijom da su ovo do sada najdemokratskiji izbori, Mihajlovic je istakao da je izlazak na drugi krug predsednickih izbora ne samo personalno pitanje, vec pitanje demokratije u Srbiji. On je naglasio da je vazno da Zoran Lilic postane predsednik Republike Srbije, da se konstituise parlament i izabere vlada koja ce voditi evropsku politiku.

S. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /