Utorak, 30. septembar 1997.

AMERICKE I EVROPSKE DIPLOMATE RAZGOVARALE SA PREDSTAVNICIMA STUDENATA, PARTIJA I VLASTI NA KOSOVU

Odgovornost za eventualne nerede snosice - studenti

Pristina, FoNet. - Trinaestoclana delegacija Sjedinjenih Americkih Drzava, Evropske unije i predstavnika ambasada evropskih zemalja u Beogradu razgovarala je juce u Pristini sa predstavnicima albanskih studenata, liderima albanskih partija i predstavnicima vlasti. Tema razgovora bili su najavljeni protesti albanskih studenata.

Na sinocnoj konferenciji za stampu u Pristini sef americke misije u Beogradu Ricard Majls, ambasador Holandije i clan Predsednistva Evropske unije Jan Sizo izjavili su da su albanskim studentima preneli zabrinutost evropskih vlada zbog mogucnosti da najavljeni protesti ne iskomplikuju ionako tesku politicku situaciju na Kosovu.

Oni su novinarima preneli uverenje da do demonstracija albanskih studenata nece doci, da ce se pitanje albanskog skolstva resavati mirnim putem i da ce se izbegavati upotreba nasilja. Oni su obavestili novinare da su predstavnike albanskih studenta upozorili da ce snositi odgovornost ukoliko demonstracije prerastu u nerede.

Prilikom razgovora sa predstavnicima vlasti u Kosovskom okrugu, diplomatama je, kako je zvanicno saopsteno, predoceno da ce jake snage bezbednosti intervenisati samo ukoliko prilikom protesta bude nasilnih provokacija ili direktnog krsenja zakona.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /