Utorak, 30. septembar 1997.

GRADSKI ODBOR SRPSKE RADIKALNE STRANKE

Uvodjenje prinudne uprave - realno

Prema recima Steve Dragisica, predsednika Gradskog odbora RS pravi izlaz iz postojece situacije je raspisivanje lokalnih izbora

Beograd. - Odbornicka grupa Srpske radikalne stranke prisustvovace sednici gradske skupstine, jer potpresednik Skupstine ima pravo da zakaze sednicu, pa je tako i ova zakazana za danas legitimna, rekao je juce na konferenciji za novinare Stevo Dragisic, predsednik GO SRS.

Opstinski odbor SRS odlucice kakav ce stav radikali zauzeti u vezi Djindjiceve smene, rekao je Dragisic i dodao da je mogucnost uvodjenja prinudne uprave u Beogradu realna, ali ce se SRS zalagati da do toga ne dodje.

Prema njegovim recima uvodjenje prinudne uprave nece nista resiti, a pravi izlaz iz postojece situacije je raspisivanje lokalnih izbora.

Sto se tice daljih eventualnih sukoba izmedju SPO i DS u gradskoj skupstini, oni ce biti izbegnuti, ako demokarate odrze rec i povuku se iz gradske vlasti, rekao je predsednik GO SRS.

GRADSKI ODBOR SPS

Socijalisti cekaju poslednji cas

Beograd. - U gradskom odboru Socijalisticke partije Srbije sinoc je odrzan sastanak na kome se odlucivalo da li ce odbornicka grupa te stranke danas prisustvovati sednici Skupstine grada, gde ce se odlucivati o smeni Zorana Djindjica, gradonacelnika Beograda. Kako su nam saopstili u GO SPS zvanicna odluka o eventualnom ucescu socijalista na sednici gradskog parlamenta bice saopstena tek danas.

Prema Dragisicevoj oceni, nije jos uvek moguce proceniti da li ce u gradskoj skupstini doci do koalicije izmedju SPO i SPS, a ishod i raspored snaga u gradskoj skupstini zavisice od situacije u Skupstini Srbije.

Dragisic je istakao da je SRS veoma zadovoljna rezultatima proteklih izbora,a sto se tice Beograda rezultati su vise nego povoljni, jer su radikali dobili 200 hiljada glasova, a koalicija SPS - JUL - ND samo 18 hiljada vise. U Zemunu, Paliluli, Grockoj radikali su pobedili, a u Cukarici, Rakovici, Vozdovcu, Obrenovcu SRS je bio rame uz rame sa levom koalicijom.Samo u Zemunu radikali su dobili vise glasova nego leva koalicija i SPO zajedno.

Sto se tice buducih izbora bilo republickih ili lokalnih radikali ce se zalagati za proporcionalni sistem i Srbiju kao jednu izbornu jedinicu, zakljucio je Dragisic.

N.P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /