Jelasnicka klisura '97
(ili NOTHING WILL SUPRISE US)

U periodu od 1. do 7. jula je u Jelasnickoj klisuri, nedaleko od Nisa, odrzana prva ovogodisnja akcija GID-a.

Akciji je prethodilo dvodnevno sistematsko ciscenje prostorija za smestaj pod radnim nazivom "Kulturo eve ni pa"; Veliki GIS to voli da nazove projekat po clanu.

Na akciji je bilo u proseku dvadesetak istrazivaca, koj su na istu u prvim danima pristizali planski, kao i ankete za turizmologe.

Da ne bude sve tako crno, vec prvih dana, potrudio se svestrani geograf, u narodu poznatiji kao koordinator za fizicku geografiju u GID-u. Pomenuti je tih dana prakticno ukazivao na (uglavnom) prednosti kretanja kroz sumice i sipare, oprobao se u voznji rolera kroz Kulturni centar, razvijao desnicu pilotirajuci manicevim "kecom", a kada je bio u nedoumici radio je elferage i jos mnogo, mnogo toga.

Eventualne propuste do kojih je moglo da dodje otklanjao je izvesni GIS (1,2,3,...,n), koji je obavestenjima tipa 30 koraka desno od starog hrasta nepogresivo navodio ucesnike akcije do zeljenog cilja.

Kruna akcije je bio odlazak na Trem (1810m), najvisi vrh Suve planine i zeljno iscekivana oprostajna vecera - da i mi smo se bojali Nikolinih pljeskavica.

Polako, ali sigurno je dosao i poslednji dan, dan kad te trebalo podneti izvestaje, pa je budjenje bilo u fazonu "Dobro jutro, izvestaj".

Ipak ostace puno lepih uspomena do "Jelasnice '98), kada ce, kako kazu odgovorni biti mnogo bolje, jer NOTHING WILL SUPRISE US!

Vojkan Milosevic
Ccubica (prim. GIS-a)