Planovi za 1997. godinu

GID je spremio veoma ambiciozan program za narednu godinu. Pored zapocetih visegodisnjih istrazivanja, planirano je i vise novih, kao zajednickih projekata sa drugim drustvima.

Beogradska skola geografije
U okviru projekta Mladih istrazivaca Beograda. Predavanja iz oblasti kartografije, topografije, geomorfologije, klimatologije, meterologije, demografije, GIS-a... Detaljnije informacije se mogu naci u okviru ove prezentacije u delu o obrazobvanju. Realizacija pocetkom godine.
Vikend istrazivanja za studente Geografskog fakulteta.
Istrazivanja lokaliteta u blizini Beograda (Obedska bara, Deliblatska pescara, Rajac...). Detaljnije informacije se mogu naci u okviru ove prezentacije u delu o obrazobvanju.
Sombor '97
Nastavak petogodisnjih istrazivanja Backog Monostora i okoline (treca godina). Mogu se prijaviti novi projekti, pod uslovom da se mou relaizovati do '99. godine. Realizacija od 10. do 25. jula.
Obedska bara
Projekat iz hidrologije, zatvorenog tipa, jednogodisnji. Ucestvovace pet studenata geografije.
Rajac
Projekat rezervisan za srednjoskolsko clanstvo GID-a. Planirano je upoznavanje terena i metoda za geomorfoloska istrazivanja. Troskove snose sami ucesnici. Realizacija pomerena za jesen zbog obaveza clanstva (ispiti, ekskurzije, kraj skolske godine...).
Valjevske planine
Zajednicni projekat sa DI "Vladimir Mandic - Manda". Cilj je izdavanje brosure o Valjevskim planinama. Predvidjen je detaljan pregled arhiva i izrada projekata koji nedostaju. Prijave se podnose DI "V. M. Manda". Termin nije utvrdjen.
Jelasnicka klisura
Novi visegodisnji projekat GID-a. Realizacija u saradnji sa drugim klubovima i JP "Srbija sume". Prve godine ce se izvrsiti detaljno snimanje terena. Potom ce se oceniti mogucnost realizacije ponudjenih projekata. Realizacija od 1. do 7. jula.
Seoski turizam
Anketiranje po selima uzickog i valjevskog kraja. Planirano je izdavanje monografije. Ucestvuje oko deset istrazivaca. Komercijalan projekat.
Banje Srbije
Anketiranje gostiju, u saradnji sa Turistickim savezom Srbije. Izrada brosura i turistickih vodica. Komercijalan projekat.

Moguce je i prosirenje spiska projekata, pod uslovom da podnosilac sam obezbedi sve sto je potrebno za realizaciju istog.